Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Viseletkészítők képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Viseletkészítők - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Viseletkészítők
Keresés
Találatok száma - 7 db
Inda ruhatára

Inda ruhatára

Kényelmes, jól variálható darabokat, a hétköznapokra és az ünnepekre, a magyarság lenyűgöző motívumkincsével. Természetes alapanyagokból, hagyományos díszítőelemekkel, egyedi darabok Inda ruhatárából a Te ruhatáradba! Kézműves technikákkal készült pruszlikok, parasztblúzok, gézblúzok, alkalmi paszományos blúzok, szoknyák, poncsók, kabátkák, kosztümök, övek, táskák széles választékát találod termékeink között.

Machó Judit - Korhű magyar viseletek

Machó Judit - Korhű magyar viseletek

Honfoglalástól - napjainkig. Korhű magyar viseletek méret utáni készítése. Mindennapi munkám és megrendeléseim során vált egyre inkább fő profilommá a női, férfi Bocska és Atilla öltözetek és korhű viseletek készítése. E mellett természetesen a Kárpád-medence valamennyi tájegységének a viseletét el tudom készíteni illetve az elmúlt évek alatt el is készítettem. Viseletkészítéseim időben honfoglalástól - napjainkig készítem.

Magyarruha - Magyar viselet

Magyarruha - Magyar viselet

A nemzet kultúrális örökségének elválaszhatatlan részei - nyelve, irodalma, zenéje, nép- és képzomuvészete, épitészete és konyhája mellett - öltözködési szokásai, viseleti hagyományai is. A tájanként változó, jellegzetes jegyeket hordozó népviseletek évszázadok óta szinte változatlan formában élnek tovább. Sokkal inkább fennmaradtak a használatban, de kultúrkincsként is, mint a gyakrabban változó, az európai divat hatását magán viselő úri viseletek. Elhivatott emberek újra felfedezték nemzeti videleteinket és ezek legszebb hagyományait jelenítik meg olyan ruhákban, amelyek napjainkban is büszkén vállalhatóak és büszkén hordhatóak.

Nagy Judit viseletkészítő

Nagy Judit viseletkészítő

1993 óta készítek egyedi megjelenésű, népies jellegű ruhákat, kiegészítőket, nőknek, lányoknak. Országszerte számos színvonalas, kézműves vásárban és boltban vannak jelen ezek a termékek. Nagy Judit viseletkészítő

Németh Mária viseletkészítő

Németh Mária viseletkészítő

Zalaegerszegen élek, szakmai végzettségem 21 éves ruhagyári gyakorlattal férfiruha készítő, ruhaipari technikus, tervező. Olyan közös és egyéni kiállításokon veszek részt, amelyek főleg népies ruhákat, kézműves termékeket mutatnak be. Jelenleg népies stilusú viseleteket készítek: paraszt inget, gatyát, ilyászinget, kaftánt, mely termékeimre várom szíves megrendléseiket is.

Tafota Hagyományos Női Szabóság

Tafota Hagyományos Női Szabóság

Cégemet 1989-ben alapítottam egyszemélyes vállalkozásként. Eleinte a méretre készült darabok mellett konfekciótermékek készítésével is foglalkoztam. Ezt néhány év elteltével abbahagytam, mert az egyedi ruhák tervezése és készítése teljesen lefoglalt. 1997-ben csatlakoztam a családi vállalkozásunkhoz, és annak keretében folytatom a tevékenységemet mind a mai napig. Fő tevékenységi köröm az egyedi tervezésű és kiváló minőségben kivitelezett női öltözékek, hozott és saját anyagból, bármilyen alkalomra, ballagásra, esküvőre, vagy akár csak a hétköznapokra.

Tulipángyár, kalocsai mintás ruhák

Tulipángyár, kalocsai mintás ruhák

A Tulipángyár egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő manufaktúra. Fő profilunk a kalocsai mintán alapuló ruházati termékek gyártása, nagy hangsúlyt fektetve a kézzel készített, hímzett darabokra. Meglévő minta és színválasztékunkat folyamatosan bővítjük a megrendelői igények, és divatirányzatok szerint, továbbá lehetőséget biztosítunk látogatóink számára, hogy egyedi elképzelésüket megvalósíthassák. A kalocsai stílus mára nem csupán design és stílusirányzat, hanem a hazai és nemzetközi divatvilág meghatározó motívuma. A megfelelő darab kiválóan kiegészíti bárki ruhatárát, ennek ellenére megőrzi egyediségét.

Tuti menü