Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Üvegfestők képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Üvegfestők - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Üvegfestők
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dávid Júlia festőművész

Dávid Júlia festőművész

Dávid Júlia 1961-ben született Marosvásárhelyen. 1981-től a Kolozsvári Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt, iparművészeti szakon diplomázott. Szőnyeg- és jelmeztervezőként egyaránt dolgozott, s később olyan jelmezi jellemzik, mint pl. a Koldusopera-hoz, vagy Az Operaház fantomja-hoz kreáltak.

Királyné Michel Szilvia üvegfestő

Királyné Michel Szilvia üvegfestő

2003-ban láttam először egy üvegre készült festményt és szerelem lett az első pillantásra. Először csak matricafestéssel és a decoupage technikával próbálkoztam. Majd ezekre hamar ráunván, vettem a bátorságot és belevágtam az üvegfestésbe. Sajnos az akkoriban kapható könyvek az alapokon kívül nem sokat árultak el technikákról. Ezért mindent magamnak, a magam kárán kellett kikísérletezni. Mániákus újító vagyok. Így az üvegfestés területén is. Nem a már megszokott, jól bevált technikát gyakorlom, hanem igyekszem újabb technikákat keresni, kifejleszteni. Így fejlesztettem ki a könyvek által lehetetlennek mondott kontúrnélküli és a többrétegű festést. De szívesen festek egy rétegben, kontúrral, tiffany stílusban is. Nincs kialakult stílusom. Mint ahogy a zenében sem egy-egy együttest vagy stílust szeretek, hanem bizonyos számok válnak a kedvenceimmé, így vagyok a festéssel is. "Mindenevő vagyok". Ezért is jellemző a képeimre a sokszínűség. Még nem adtam fel azt a vágyam, hogy az üvegműves mesterséget kitanuljam. Terveim közt szerepel a szakma államilag is elismert elsajátítása. Addig pedig maradok "hobbifestő".

Mohácsi Renáta üvegfestő és gravírozó kézműves

Mohácsi Renáta üvegfestő és gravírozó kézműves

- Az üveg kéri magának a festéket, de túl sokat nem bír el - fogalmazta meg az üvegfestés természetrajzát Mohácsi Renáta. A szegedi képzőművész három évvel ezelőtt ismerkedett meg ezzel a technikával, ma pedig már az ő munkái tartják el az öttagú családot. Ápolónőként dolgozott, amikor az egyik művészellátó boltban meglátta az üvegfestékeket. Megvette a szükséges eszközöket és festeni kezdett. Renátát az üvegben az anyag természete fogta meg, a fény játéka a felületen. Szerinte ebben rejlik az üvegfestés nehézsége is: ha egy üvegtárgy túldíszített, akkor giccsessé válik.

Prágainé Mágori Aranka üvegfestő

Prágainé Mágori Aranka üvegfestő

Gyermekkorom óta vonzott a képzőművészet, a dolgok megformálása, az anyagok megismerése. A kisplasztikákat is kipróbáltam, akvarelleket festettem, falakat, ajtókat, ablakokat dekoráltam és hennáztam. Az ide vezető úton sokszor éreztem az alkotás örömét. Az anyag nyújtotta lehetőségek, a kisplasztikák megformálása, az akvarellek színei, a grafikák vonalai, a kirándulás a henna világába, mind örömet nyújtottak.

Tuti menü