Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Kőfaragók, Szobrászok képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Kőfaragók, Szobrászok - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Kőfaragók, Szobrászok
Keresés
Találatok száma - 17 db
Antalicz János kőfaragó mester

Antalicz János kőfaragó mester

Antalicz János vagyok, tradícionális kőfaragó családból származom és 1992-ben szereztem kőfaragó szakképesítést. Azóta folyamatosan a szakmában dolgozom itthon és külföldön egyaránt. Az évek folyamán más építőipari és díszítőművészeti iparágakban is szaktudást és tapasztalatot szereztem: kőszobrászat, épületszobrászat, műkő, hidegburkolás. Munkáim közül sokat megtalál honlapomon.

Béres János szobrászművész

Béres János szobrászművész

1954-ben született Budapesten. Tanulmányait magánúton végezte. 1985-től tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Tanulmányutakon vett részt a magyar Művelődési Intézet szervezésében Firenzében, Rómában, Nápolyban, Siennában, Padovában, Pisaban, Milánóban, Veronában, Párizsban. Zalaegerszegen lakik és Szentgyörgyvölgyön, az Őrségben van alkotóháza. Kőből és bronzból dolgozik.

Búza Barna szobrászművész

Búza Barna szobrászművész

1933 óta kiállító művész. Még abban az évben a Műcsarnokban megrendezett, 40 éven aluli művészek I. díját a zsűri neki ítélte. 1936-ban Rómában, a Magyar Akadémia termeiben rendezett évzáró bemutatón, melyet II. Viktor Emánuel király nyitott meg, a Galéria D' Arte Moderna három szobrát megvásárolta. 1937-ben meghívták a Velencei Biennáléra. 1937 végén, a budapesti Téli Tárlaton, a Műcsarnok a Zala György-érmével tüntette ki. 1943-ban, a Kolozsvár Művészeti Hetek kiállításán, az országos fafaragó versenyen Szent Tadeus szobrát I. díjjal tüntették ki. 1999-ben a Magyar Kultúra lovagja kitüntetésben részesítették. Majd még ugyanebben az évben megkapta a VIII. kerület Józsefváros becsületkeresztjét. 2000 nyarán felavatták Budapesten, a Kálvin téren, másfél alaknyi Kálvin János szobrát. 2001-ben augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársaság arany érdemrend keresztjével tüntették ki, majd 2002-ben a Magyar Köztársaság lovagkeresztjével.

Cyránski Mária szobrászművész

Cyránski Mária szobrászművész

Cyránski egy esztendővel diplomázása után vidékre pályázik, így 1965-ben Dunaújvárosba kerül. Az életmű története tehát sajátosan dunaújvárosi. Már főiskolai éveiben megmutatkozik különös érdeklődése az emberi figura iránt. A tanulmányban nem a később elfelejtendőt látja, a rutinszerzést, hanem a lelki tréninget az elmélyült kapcsolatteremtésre. Felfogása szerint nem annyira a mozgás, inkább a plasztikai tömeg érdekli. A belső hangokra figyelő vegetatív létezés. A vásárhelyi művésztelepen figyel fel a sajátos ellentétpárra, amely az egyént jellegtelenné tévő fővárosi tömeg és a vidék, személyiséget körülölelő szabad terei között feszül. Meggyőződése mélyről fakadó, egyszerre ösztönös és vállaltan tudatos. Törekvéseiben rokonának érzi a francia Aristid Maillol, a magyar Ferenczy Béni és Medgyessy Ferenc munkásságát. E tekintetben utolsó, főiskolai mesterével, Pátzay Pállal is szembe kerül. A szoborra, amely ez időben készült, később, amidőn az észak-dunántúli régió műcsarnoki kiállításának kiemelkedő opuszává lett, büszke volt mestere: 'Az én növendékem munkája.' A Hajnal című mű, ma Dunaújvárosé. Cyránski más tekintetben is önmeghatározó állásfoglalása a Hajnal.

Ferdics Béla

Ferdics Béla

Grafikai kompozíciók (monotípiák, ceruza- és tusrajzok, akvarellek) mellett üveg-, kő-, fa- plasztikákat, térobjekteket, installációkat készít. Műveinek jellemző vonása az anyagok, a kivitelezési technikák ötvözése. Üvegművészeti tevékenysége mellett illusztrátori munkásságot is kifejt, számos könyv, illetve folyóirat jelent meg kísérőrajzaival.

Fűkő Béla szobrászművész

Fűkő Béla szobrászművész

Több éve foglalkozom kőszobrászattal. Kigondolni és létrehozni valamit, valamit mely általam, és belőlem van mámorító érzés. Hiszem, hogy aki ezt csak egyszer is igazán átéli, nem tud mással foglalkozni. A miértek kutatása, és az ismeretlen miértek felfedése izgalommal teli küldetés. Fiatal szobrászként szeretnék olyan szobrokat bemutatni, melyek a gondolkodás tárgyává válhatnak akár még a jelen kaotikus forgatagában is. Ebből kifolyólag tapintható meditációs objektumoknak nevezem legszívesebben alkotásaimat. Olyan nyilvánvaló gondolatokat szeretnék felmutatni, melyek a kollektív tudattalannak rejtett titkaira hívják fel a figyelmet, és elkísérik a szemlélőt akár egy életre. A folyamatos szemlélődés, az újból és újból való rácsodálkozás a létre, ihlette jelenlegi munkáimat. A tapintható, spirituális energiával rendelkező, meditációs objektum megfigyelése nagyon személyes tevékenység. Remélhetőleg, talán éppen ebből a személyes megmérettetésből kifolyólag, a szobrokba kódolt élményeim a pillanatnyi örömön túl a szemlélődés maradandó tárgyává válhatnak.

Garajszki Jenő kőfaragó mester

Garajszki Jenő kőfaragó mester

Cégünk 1950-ben lett alapítva, azóta több generációs családi vállalkozásként működik. Az eltelt időszakban betontermékekkel, műkőtermékekkel, mészkő-, márvány-, gránit- és gipsztermékekkel is igyekeztünk kielégíteni a megrendelők igényeit.

Józsa Lajos szobrászművész

Józsa Lajos szobrászművész

Pályafutását meghatározó első köztéri szobrát 1983-ban állították fel Tavasz címen, a Debreceni Orvostudományi Egyetem parkjában, majd Vénusz c. szobrát a hajdúszoboszlói Délibáb Szálloda télikertjében. 1984-ben Budapesten a Néphadsereg pályázatán Összecsapás c. kisplasztikájával díjat nyert. Művészi pályafutása a bizonyítás és kiteljesedés jegyében telt.

Káveczki Pál kőfaragó

Káveczki Pál kőfaragó

Az iskolát a kőfaragó évfolyam legeredményesebb tanulójaként végeztem, majd jelentkeztem a műemléki díszítő kőfaragó szakmára. Mielőtt belekezdtem az új mesterség elsajátításába, a nyári szünet folyamán részt vettem néhány társammal az Európai Kőfaragó Fesztiválon, ahol csapatmunkában első helyezést értünk el. Az iskola elvégzése után rövid ideig Franciaországban dolgoztam, ahol templomot restauráltunk. Hazaérkezésem után még két vállalkozásnál vállaltam munkát, mielőtt magam is az lettem. Ezeken a helyeken nagy munkatapasztalatot szereztem. Tekintse meg honlapomat!

Hirdetés
Mikó Diana szobrászművész

Mikó Diana szobrászművész

Kisplasztikák, érmek, domborművek és monumentális kompozíciók tervei készülnek műhelyében. Természetelvű, esetenként hidegen klasszicizáló, máskor expresszív hangvételű szobrászatában a portrék és a figurák, figuraegyüttesek mellett kiemelkedő jelentőségűek az állatszobrok, a kutya- és macska-megformálások. Szobrászi tevékenységét intenzív grafikai munkásság kíséri.

Mosonyi Tamás szobrászművész

Mosonyi Tamás szobrászművész

Mosonyinál a hegesztő pisztoly, a láng maga a szobrászvéső vagy a mintázófa. Ő ugyanis köracél vashuzalokból, huzalkötegekből készíti kompozícióit, melyeket hajlítja, égeti, vékonyítja-vastagítja, hol elvesz, hol hozzáad, a kompozícióhoz valamit. Roncsolva épít.

Németh Pál szobrászművész

Németh Pál szobrászművész

1967-ben született Csornán. A Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem, rajz-vizuális nevelés szakán 1994-ben diplomázott. A Pécsi Képzőművészeti Mesteriskola Fémszobrász szakán 1999-ben szerzett diplomát. 1997-ben elnyerte a Művelődési Minisztérium DLA (Doctor of Liberal Art) ösztöndíját. Abszolutóriumot 2002-ben kapott. Mestere: Rétfalvi Sándor szobrászművész, egyetemi tanár. Tagja a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének valamint a Pécs - Baranyai Művészek Társaságának.

Németh Tamás kőfaragó

Németh Tamás kőfaragó

Családi vállalkozásunkat édesapám kezdte 1980-ban. Kőfaragó tanulmányaim 1985-ben Budapesten fejeztem be. Akkoriban főként műkő síremlékeket készítettünk, de az évek folyamán egyre több természetes követ használtunk fel munkáink során. Igyekeztem megtanulni a szakma minden rejtélyét, amiben édesapámnak jelentős szerepe volt. 1994-ben átvettem a vállalkozás irányítását és a lehetőségeimhez képest folyamatosan gépesítettem be a műhelyt. Az emlékköveket igény szerint kézzel faragott vagy gravírozott motívumokkal díszitjük. Eleget teszünk különleges kívánságoknak, egyedi megrendelésekre az íves és a lekerekített elemeket speciális szerszámokkal, kézi munkával készítjük. Minőség, megbizhatóság, pontosság jellemzi tevékenységünket.

Papp Emil kőfaragó mester

Papp Emil kőfaragó mester

Családunkban a kőfaragásnak hagyománya van, ugyanis több generációra tekint vissza a mesterség. 15 év alatt nagyapám és édesapám mellett elsajátítottam a mesterséget. Tudásomat tovább fejlesztettem, 2 évig, Magyarországon. Referencia munkáim bizonyítanak, amelyek országszerte láthatók. Munkáim között szerepelnek: síremlékek, műemlékek, kőoszlopok (homokkő), lépcsők, lábazatok, épület alapok, kőkerítések, székely kőkapuk, kandalló díszelemek, kőburkolatok, kerti kutak, illetve restaurálásokat is vállalok. Egyéni elképzeléseket is megvalósítok terméskőből.

Pertl Evetke szobrászművész

Pertl Evetke szobrászművész

Pertl Evetke vagyok. 1974-ben születtem Győrben. 1995-ben végeztem a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola szobrász szakán Kerényi-díjjal. Mesterem Meszlényi János volt. 2000-ben diplomáztam a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán. Kő Pál szobrászművész növendékeként.

Sipos Marica szobrászművész

Sipos Marica szobrászművész

1967-ben születtem Tatabányán. 1986-89 A vasutas szakszervezetek képzőművész körében tanultam mintázni, Kirchmayer Károlytól. 1993-ban az Iparművészeti Főiskola fémműves szakán diplomáztam. Mestereim Péter Vladimír és Bánfalvi András voltak. 1991-92-ben a Képzőművészeti Főiskolán Farkas Ádám szobrász osztályán tanultam. 1995-ben az Iparművészeti Főiskola Mesterképző Intézetében szereztem egyetemi diplomát, konzulensem Csíkszentmihályi Róbert volt. 1994 óta a Corvin Rajziskola vezetője vagyok.

Zilahy Zoltán szobrászművész

Zilahy Zoltán szobrászművész

1958. március 28-án születtem Budapesten. Tanulmányaimat a Képzőművészeti Szakközépiskola és a Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán végezetem. Mestereim Borbás Tibor és Somogyi József voltak. Tagja vagyok a Képzőművészeti Alapnak. A főiskola elvégzése utáni években köztéri szobrok készítésével és kivitelezésével foglalkoztam. Jelenleg egyéni kiállításom anyagán dolgozom. A következő oldalakon a már elkészült szobrok fotói láthatók. A kiállításra szánt anyagokról folyamatosan tájékoztatást adunk.

Tuti menü