Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Késkészítők képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Késkészítők - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Késkészítők
Keresés
Találatok száma - 7 db
Debreczeni Sándor késes népi iparművész

Debreczeni Sándor késes népi iparművész

A világ összes késkészítője, szinte megszállott őrült. Közéjük tartozom én is. Egy jó vadászkésnek élesnek, esztétikusnak kell lennie. Az elkészítés során arra törekszem, hogy az Isten által megadott készség segítsen ahhoz, hogy mikor kész vagyok a munkámmal, az minél nagyobb örömet tudjon szerezni azon embereknek, akik tisztelni tudják késeimet. Ezen iparművészeti termékek minden egyes darabja egyedi, melyek használatra és reprezentációs célokra készítek. Előállítok tőrt, kést, bicskát, tantót, kardot. Teljesen egyedi technikával dolgozom, egyedi anyagokkal, igény szerinti megrendelésre. Összeállításuk nagyon sok időt kíván, akár 20- 80 órát is igénybe vehet egy-egy remekmű. A legszebbek vadászoknak, protokolláris ajándékozásra, vagy gyűjtők kezébe kerülnek. 51 darab minősített munkám van, ebből 26 A kategóriát ( A Magyar Iparművészeti Kamara által ítélt legmagasabb minősítés) kapott.

Juhász József késkészítő népi iparművész

Juhász József késkészítő népi iparművész

Ez egy olyan oldal, ahol beletekinthet a mukásságomba. Ahol megtudhatja, mi milyen anyagból és milyen technikával készül és hogy minek mennyi az ára. Remélem, elnyerik termékeim az Önök tetszését, bármikor állok rendelkezésükre.

Marek Csaba kézi kovácsolású kések

Marek Csaba kézi kovácsolású kések

Kés. Használati eszköz, olykor dísztárgy. Néha magunk választjuk, néha más választja nekünk. Lehet kicsi, vagy nagy, zsebre tehető, ővre fűzhető... Ami fontos: legyen kézreálló, bárhol jól használható, és persze borotva éles. Az igazi öröm, ha késünk nem tucattermék, hanem egyedi darab. A jó kést öröm használni, kézbe venni. Persze gondozást is kíván, de ez inkább kedvtelés, mint kötelesség. Tisztítjuk, élezzük, olajjal kezeljük. Én szeretem a késeket, és igyekszem olyan darabokat készíteni, amelyek révén Önök is rabjai lesznek ezeknek a nagyszeru eszközöknek.

Rabi Tamás késkészítő

Rabi Tamás késkészítő

Késeimet a tervezéstől a munka végéig egyedül készítem (beleértve a hőkezelést is), teljes kézi munkával, kevés darabszámban.Egyéni elképzelések, formák kivitelezése megoldható. A késeimhez jól bevált és sokat tesztelt alapanyagokat használok, de ezektől eltérő acél ill. markolatanyag kívánság szerint változhat.

Szalontai Kések

Szalontai Kések

A Szalontai kések saját tervezésű és gyártású kézműves termékek, amelynek minőségére élethosszig tartó garanciát vállalok. Valamennyi kés kiváló alapanyagokból készült, vágóeszközként használva korlátlan ideig megőrzi minőségét. Az élethosszig tartó garancia nem terjed ki a fa, csont nyélanyagok természetes változásaira és a nem rendeltetésszerű használatból eredő rongálásra. A penge idővel élezést igényel.

Tarjányi József István

Tarjányi József István

Termékeimet 2001 óta folyamatosan zsűriztetem. 2001-ben részt vehettem a Milleniumi sokadalom rendezvénysorozat néhány helyszínén, illetve a Mesterségek Ünnepén. Így jutottam el gyulai ill. budapesti a kézműves vásárokra. Termékeimmel részt vettem a Tisza-Maros nemzetközi kézműves kiállításon és vásáron. 2002-ben és 2003-ban is sikeresen folytatódott termékeim zsűriztetése. Mind a két évben pályamunkát nyújtottam be a "Magyar Kézművesség 2002'' ill. "Magyar Kézművesség 2003'' pályázatra. A szakmai zsűri az általam készített termékeket kiállításra alkalmasnak találta. A kiállítás Iparművészeti Múzeumban tartott megnyitóján mind a két évben különdíjban is részesültem. 2003-ban Népi Iparművész címet adományoztak. 2004-ben megválasztottak a Dél-Magyarországi Alkotók Népművészeti Egyesület elnökének. Szintén 2004-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az általam készített halas bicskákat Magyar Kézműves Remeknek ismerte el.

Tumpek Ferenc népi iparművész

Tumpek Ferenc népi iparművész

1975 óta gyártok késeket, kézimunkával. 1990-ben alapítottam meg vállalkozásomat, melynek két jellemző irányvonala van. DNC sztenderdkések és Tumpek kések készítése. A logo és a cég elnevezése gyermekeim és feleségem neveinek kezdőbetűiből származik, a kosfej emblémát pedig azért választottam, mert mind a két gyermekem a kos havában született. A vállalkozásomban 5 fős team dolgozik, amely kizárólag egyedi és kisszériában készít késeket, tőröket. A magas szintű kézi munkával készült kések szakértők, gyűjtők és műkedvelők értékes kései. Választékos anyagokból tökéletes kivitelezésben készülnek a kések. Az elkészült kések félreismerhetetlen gyakorlatias design-nal rendelkeznek. Minden DNC késnek a markolatvég felé vékonyodó kialakítása van, amit a szakzsargon 'Taper Tang'-nak nevez. Az ujjvédő króm acélból készül, ami saválló és rozsdamentes anyag. A képek alatt látható információs lista részletesen tájékoztatja Önt a méretekről a tömegekről és egyéb részletekről. Az adatok lényegtelen eltéréseit a kézműves készítésnek kell betudni. A 'különleges kiszerelések' táblázata segítségével Ön összeállíthat egy individuális DNC kést.

Tuti menü