Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Kerámikusok, Fazekasok képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Kerámikusok, Fazekasok - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Kerámikusok, Fazekasok
Keresés
Találatok száma - 11 db
Albert Attila fazekas

Albert Attila fazekas

Az Albert Kerámia Bt. Magyarország egyik legjelentősebb fazekas-központjában, Magyarszombatfa községben végzi tevékenységét. A Velemér folyó völgyében elterülő településen az ősi mesterség múltja egészen a XIII. századig nyúlik vissza, és apáról fiúra szállt egészen napjainkig. Az Albert családban is immáron három generáción át művelik a fazekasmesterséget. Közel száz éve kezdte Albert Jenő, akitől fia Attila, tőle pedig az ifj. Albert Attila vette át a szakma fortélyait. Az idősebb Albert Attila több évtizedes magánvállalkozását - 2000 áprilisában - az Albert Kerámia Betéti Társaság váltotta fel.

Barakonyi István népi iparművész

Barakonyi István népi iparművész

Fazekasmester, keramikus, aki több mint 20 éve foglalkozik szenvedélyével, a fazekassággal. Ez idő alatt elnyerte a Gránátalma-díjat és a népi iparművész elismerést is. Kerámiáit népi motívumokkal díszíti, melyek nem csak dísz-, de használati tárgyként is kiválóan funkcionálnak. Magastűzű ólommentes mázat használ, így tökéletesen megfelelnek a kerámiák a mindennapok használata során támasztott igényeknek. Termékei között megtalálhatóak a tálak, tányérok, sütő-főző edények, tárolóedények, bögrék és egyéb kiegészítők.

Bartha István kerámia mester

Bartha István kerámia mester

Tárgyaim a hagyományos magyar fazekasság formavilágát tükrözik, a mai igényeknek megfelelőbb, használhatóbb, kőedény-félporcelán anyagból. Raku technikával készített dísztárgyakat is készítek. Fél-matt, selyemfényű mázaimat saját receptjeim alapján készítem, egészségre nem ártalmas anyagokból.

Csibi Csaba kerámikus

Csibi Csaba kerámikus

Csibi Csaba kerámikus vagyok. 1998-ban kerültem kapcsolatba a kerámiagyártással. 5 évi tanulás és gyakorlás után,létre hoztam egy saját műhelyt, Szilágyballán. Igényes kivitelű kézzel készített, különböző formájú kerámia kaspók, vázák, amforák, szökőkutak, tálak és különböző dísztárgyak készülnek. Az érdeklődő nagyon sokféle fazon, méret és szín közül válogathat. A termékeket főleg nagykereskedésben adjuk el. Reméljük nálunk megtalálja amit keres!

Dériné Vértes Zsuzsa kerámia és kaspó

Dériné Vértes Zsuzsa kerámia és kaspó

Kerámia és kaspó kollekciók Dériné Vértes Zsuzsától, egzotikus és egyedi díszítésvilágú kertekhez, enteriőrökhöz, boltokhoz és más életterekhez. A világ minden tájáról inspirációt gyűjtő keramikus immár húsz éve készíti munkáit, ellátva kifinomult izlésű lakberendezőket, virág kereskedéseket, hírességeket egyaránt. Dériné Vértes Zsuzsa egyedi kaspó és kerámia kollekciói mostantól az interneten is elérhetővé válnak, akár inspiráció gyűjtéséhez, akár a munkák megvásárlásához hozzásegítve a kedves látogatókat...

GS Kerámia

GS Kerámia

Műhelyünkben 2002 óta készítünk kerámiát hagyományosan sárközi vörös agyagból, illetve speciális lángálló agyagból. A kézi formázás, mintázás és díszítés után 960-1070 Co-on égetjük termékeinket. Mivel a kerámiákat többen készítjük, ezért minimális eltérés lehet a képekhez viszonyítva. Az eltelt évek alatt folyamatosan bővítettük kínálatunkat, követve vásárlóink igényeit. Jelenleg készítünk még beltéri és díszkerámiát is, illetve megrendelésre épületkerámiákat is.

Ivancsics Kerámikus Kft.

Ivancsics Kerámikus Kft.

Az Ivancsics Kerámikus Kft. termékei: -Lakásdíszítő kerámiák: öregbített, mázas kerámia, padlóváza, falikép, óra, kupa, bögre . - Teraszra, kertbe: mázas kerámia, kaspo,illatlámpa. - Névtáblák, házszámok..

Károlyi Ildikó - egyedi kézműves kerámiák

Károlyi Ildikó - egyedi kézműves kerámiák

Károlyi Ildikó vagyok, a KeramiArt kéz.mű.hely alapítója és művészeti vezetője. Olasznyelv-tanár. 30 éves koromban végeztem fazekasként a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában, nappali tagozaton. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de folyamatosan kerámiázom. Az ősmagyar mintakincs, a hagyományos magyar népi tárgykultúra és díszítőművészet biztosít számomra kiindulási alapot az alkotás folyamatában. Hiszek a személyes kapcsolatok inspiráló erejében; a kreativitás, a manuális alkotótevékenység egyéniség-, személyiség- és gondolkodásformáló hatásában, és a kultúra közvetítő szerepében. Mindez megvalósul, úgy érzem, amikor tanítok: akár olasz nyelvet, akár fazekasságot, kerámiázást.

Különleges kézi készítésű kerámiák

Különleges kézi készítésű kerámiák

Az agyag megmunkálása hagyományos módon, korongozással történik. Néhány termék elkészítésénél alkalmazzuk az öntés technikáját, de ezt csak abban az esetben ha a kerámia formája korongozással nem kialakítható. Bizonyos mintákat préseléssel, véséssel készítünk. Különböző fazekas és úgynevezett effekt mázakat alkalmazunk, hogy a kerámiák elnyerjék szép külsejüket, ezeket általában 960-1080C-fok közötti hőmérsékleten égetünk ki, elektromos kemencében. Csak magas minőségű alapanyagokat használunk, semmilyen káros anyagot tartalmazó mázzal és egyéb alapanyaggal nem dolgozunk.

Hirdetés
Szabó Szilvi fazekas

Szabó Szilvi fazekas

Némethné Szabó Szilviának hívnak. Fazekas- Kézműves, Népijátszóház vezető vagyok. Miért is indítottam el ezt az oldalt ? Előszőr is szerettem volna egy olyan lapot, ami régi eleink mesterségeinek megismertetésével foglalkozik. A másik: nagyon szeretem a munkám, a hobbimat, az agyagozást, a fazekasságot, a kerámiázást és szeretném ha más is megkedvelné ezt a gyönyörű mesterséget, ami nem könnyű, sok kitartás és folyamatos tanulás árán szerezhető meg, de a végeredmény csodálatos.

Virágdézsa tölgyfából

Virágdézsa tölgyfából

Őshonos magyar fafajból, tölgyfából készült kézműves termékek. A virágdézsa összeállítása D4-es vízálló faipari ragasztóval történt. A virágedények belseje kiégetéssel és többrétegű lakkozással van tartósítva. A virágdézsa külső felülete faanyagvédő alapozó páccal van tartósítva és többrétegű UV. stabilizált kültéri diszperziós környezetbarát lakkozással van kezelve. A virágedények a méreteiknek megfelelő antikolt kézi kovácsolású fogantyúkkal vannak felszerelve, melyek esztétikus és a praktikus kiegészítők.

Tuti menü