Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Játékkészítők képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Játékkészítők - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Játékkészítők
Keresés
Találatok száma - 7 db
Balog Gáborné játékkészítő

Balog Gáborné játékkészítő

A mesepárnák felidézik az elmúlt évszázadok embereinek a szeretetbe,a csodába és az igazságba vetett hitét. Ezek a mesék még most is élnek és átformálódnak mindennapjaink történéseit idéző csodás illatú és ízű mézeskalácsokká. Ezért fordulhat elő, hogy felnőttként úgy emlékezünk vissza a nagymamákra, hogy mézeskalács illatú volt a homlokuk, és a párnájukra varrott udvari bolond vigyázta az álmukat. Fogadják szeretettel mézeskalács illatú álmaimat és tűvel írott meséimet!

Béndek Tamás eleven fajátékai

Béndek Tamás eleven fajátékai

Kézműves technikákkal készítem fajátékaimat. Nagy hatással voltak rám David Wakefield munkái, amelyekből kiindulva alkottam meg saját stílusirányzatomat. Jellemzően hazánk élővilágába tartozó házi és vadonélő állatokat, illetve mesebeli lényeket formázok meg. Munkáim között találhatók játszótéri eszközök és építőjátékok is. A nemes anyagokat részesítem előnyben, cseresznye, dió stb. fákból készítem alkotásaim. Játékaim jellemzően kerekeken mozognak, használójuk kezében megelevenednek. Népi iparművészeti és iparművészeti zsűrizettek alkotásaim.

Dano Fajáték - Szabó István fajátékkészítő

Dano Fajáték - Szabó István fajátékkészítő

Az általam kifejlesztett és DANO fantázianévre keresztelt játékcsaláddal igyekszem a klasszikus fajátékkészítés hagyományaiból minél többet megőrizni, ugyanakkor szeretném napjaink csodáit is kézzelfoghatóvá tenni a gyermekek számára. Stilizált, a folyamatos fejlesztés eredményeként egyre bővülő, egyszerű mértani formákból (kocka, henger, hasáb) felépülő készségfejlesztő fajátékok. Közösségi játékként (óvodákban, játszóházakban) több, egymást követő évfolyamot kiszolgálnak.

Kézműves öltöztetős babák

Kézműves öltöztetős babák

Ha szeretnéd meglepni gyermeked egy igazán egyedi, vidám kis játékfigurával, vagy csak különleges hangulatot varázsolnál szobájába, akkor látogass el oldalamra, ahol saját kezűleg készített termékeim színes palettájáról válogathatsz! Játékaimat minőségi anyagokból, gondos kézi munkával készítem műhelyemben, ezért moshatóak és tartósak. A termékekhez 100% mosolygaranciát biztosítok. Ez a garancia egy boldog, mosolygós kisgyermeket jelent, akit éveken át hűségesen elkísér az ajándékba kapott állatka vagy kézműves öltöztetős baba.

Lilé-babák

Lilé-babák

Textilből készített babáim, állatfiguráim puha, szeretni való játékok, melyeket a gyermeki lélek kelt igazi életre. Az a találékonyság és fantázia, amit egy babával való játék során tapasztalhatsz gyermekednél, igazán figyelemre méltó! Ezek a szerepjátékok, mint például a papás - mamás, készítik fel őt a mindennapi élet helyzeteire. A Lilé-babák a gyermekek kedvencei. Az oldal folyamatosan bővül az elkészült újabb és újabb szeretni való kedves teremtményekkel.

Nyerges Ágnes  Rongybaba készítő

Nyerges Ágnes Rongybaba készítő

"A baba egyik legparancsolóbb szükségessége és egyúttal legbájosabb ösztöne a leánygyermeknek. Gondozni, öltöztetni, csinosítani, ruházni, vetkőztetni, újra felöltöztetni, oktatni, kicsit zsörtölődni vele, elringatni, becézgetni, elaltatni, valamit valakinek elképzelni: ebben benne van a nő egész jövendője. Miközben így ábrándozik és csacsog, miközben apró kelengyéket és apró babaruhákat készít, kicsi ruhákat, kis mellényeket, kis kabátokat varr, a gyermekből fiatal lány lesz, a fiatal leányból nagylány, a nagylányból asszony. Az első gyermek folytatása az utolsó babának."

Stéger Emese Rongybaba készítő

Stéger Emese Rongybaba készítő

Családunkban hagyomány a varrás. Kislányként mindig ott ültem édesanyám mellett amikor varrt, s szinte belém ivódott ez a tudás. Nagylányként sok kézműves technikát kipóbáltam, de komolyabban a varrás, hímzés, foltvarrás, viaszoltbatikolás technikájában mélyültem el. Gyermekeim születésével kialakult bennem az az igény, hogy ne csak ruháinkat és otthonunk díszítését, hanem a gyermekeinknek játékot is magam készítsek. Három lányról lévén szó, egyértelmű volt, hogy babát kell varrni! De milyet - olyat, amit a gyerekek szeretnek, - szép és természetes anyagból készül, - olyat, amit a gyerekek igényeihez lehet alakítani. Ilyen a waldorfbaba. Így hát belemerültem a babavarrásba, és bele is szerettem. Azóta készülnek az újabb és újabb babák...

Tuti menü