Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Hangszerkészítők képes leírás: Piano - Szerényi [2. oldal]
részletek »

Kézműves Hangszerkészítők: Piano - Szerényi [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Hangszerkészítők
Keresés
Találatok száma - 21 db
Piano Studio Kft.

Piano Studio Kft.

A Piano Studio Kft. tulajdonosai és ügyvezetői Badi József zongorakészítő mester, szakmai vezető, aki a 80-as évek óta zongorafelújítással és kereskedelemmel foglalkozik és Badi Attila, aki az ügyfélkapcsolatokat, megrendeléseket és marketing ügyeket tartja kézben. Célunk A Piano Studio Kft. azzal a meggyőződéssel alakult, hogy minden zongorával, pianínóval, orgonával vagy cimbalommal kapcsolatban felmerülő problémára a lehető legjobb megoldást nyújtsa.

Romanek Tihamér ezüstkoszorús hangszerkészítő mester

Romanek Tihamér ezüstkoszorús hangszerkészítő mester

Romanek Tihamér, ezüstkoszorús hangszerkészítő mester aki újra megépítette a legendás theorba és lantcsembalót. Édesapja Romanek András az első lantkészítő volt Magyarországon. Tihamért már gyermekkorában elbűvölte a hangszerkészítés. Mestere és tanítója édesapja volt, így nagyon korán, szinte apai anyanyelvként ivódtak belé e mesterség fogásai és ismeretei. A hangszerkészítés mellett tanári diplomát szerzett, logopédus.

Szakál László citerakészítő

Szakál László citerakészítő

Hódmezővásárhelyen születtem 1952-ben,földműves család 4. fiaként. 8 éves koromban ismertem meg a citerát és elválaszthatatlan részévé vált az életemnek, azóta zenélek rajta. Később a harmonika hangja is megtetszett és azon is megtanultam játszani így hát sokáig lakodalmi zenész lettem a harmonikával,de a citerát se hagytam magára. 1975-től citera zenekrai tag lettem és ekkor került a kezembe a sándor falvi citera ami számomra 1 csoda volt. Vettem volna is magamnak, de anyagilag nem bírtam vele. És hát így elhatároztam, hogy ha majd időm lesz akkor elkészítem én magamnak. Azóta gyüjtögetem a faanyagokat amikből először 1997-ben készítettem az első hangszereket, az én városomban,Hódmezővásárhelyen az 1910-s évektől mindig volt citerakészítő így hát nekem is volt egy elődöm, akitől a citerakészítés fortéllyait megtanulhattam! 1997-től népművészeti egyesűlet tagja vagyok. 1998-óta a Népi Iparművészeti Tanács zsürizi a citeráimat, 2005-ig 15 db ,,B" és 3db ,,A" minősítést értem el. A zsűri véleménye szerint az általam készített népihangszerek formái, dészítményei és hangja egyaránt kiválló. Citeráim eljutottak már az ország egész területére és bemutakoztak számos más országban is.

Szerényi Béla ezüstkoszorús hangszerkészítő mester

Szerényi Béla ezüstkoszorús hangszerkészítő mester

Valamikor a régiségben a hangszerkészítő, a muzsikus és a zeneszerző folyamatos, tevékeny együttműködésben dolgozott. Egymás munkáját segítették, inspirálták. A hangszerkészítő ötletei fejlesztették a muzsikus játéktechnikáját, bővítették a zeneszerző eszközrendszerét. Mindezeket pedig életben tartotta a mesterek, ősök tisztelete, a hagyományok őrzése, a tanítás, amely apáról fiúra szállt. Ez a világ azonban elmúlt. Manapság annak is örülnünk kell, ha valaki még különbséget tud tenni akusztikus hang és elektromos jel között. Örülhetünk, ha gyermekeink nem válnak a média és a számítógép művilágának fogyasztóivá, hanem módjuk van ember módon élni. Ennek egyik alapja az aktív zenélés, a zenei műveltség megszerzése.

Tuti menü