Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Fafaragók, Faművesek képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Fafaragók, Faművesek - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Fafaragók, Faművesek
Keresés
Találatok száma - 13 db
Csizmadia Tamás intarziás bútorok

Csizmadia Tamás intarziás bútorok

1976-ban születtem. Veszprém-megyében élek egy kis településen. Rengeteg téma érdekel és nagyon sok mindent ki is próbáltam. Talán ez egy olyan folyamat, hogy nem akarom elszalasztani az élet adta lehetőségeket. Ami nem megy, azt persze nem erőltetem. Az élet olyannyira felgyorsult, hogy muszáj egyszerűen úgy élni, hogy ne maradjon le az ember a jó dolgokról. Biztosan nagyon sok ember szeretne valami maradandót alkotni, hogy megemlegessék róla most és később is. Dolgoztam műszerészként, elektrolakatosként, asztalosként, kőművesként, MLM-ben (jelenleg háromban is) és segédmunkás is voltam. Szóval sok mindent kipróbáltam az elmúlt 15 évben és tudtam tapasztalatot gyűjteni bőven. Dolgoztam itthon külföldi embernek, illetve külföldi érdekeltségű cégnek is. Megpróbáltam a külföldi munkát is, de az nem 100%, hogy egyből az ölébe hullik az embernek a szerencse. Tenni is kell érte valamit. Nincs ötlet, nincs lehetőség megvalósítani és nincs piac, akkor lényegében mindegy, hogy hol vagyunk. Alkalmazottak lehetünk bárhol. Minden a megfelelő időn, megfelelő helyen és tudáson múlik. Tehát jó részben hatalmas nagy szerencse kell az élethez. Egyre inkább!

Egyedi fa ajándékok, dísztárgyak

Egyedi fa ajándékok, dísztárgyak

Fából készült dísztárgyak, használati tárgyak. Faóra, fatál, fatoll, minden fából... Kiváló ajándéktárgy, karácsonyi ajándék, nászajándék, szülétésnapi ajándék, vagy bármilyen alkalom esetén...

Fabrika7 Műhely

Fabrika7 Műhely

Saját készítésű dísz és használati tárgyak. Több mint harminc éve faragok és készítek többféle faliképet és egyéb használati tárgyat. Termékeim többségét a Képző és Iparművészeti Lektorátus és a Népi Iparművészeti Tanács zsűrizte. Megkaptam a Kézműves Oklevelet 1985-ben. Több évi szünet után most újra elkezdtem dolgozni, mert jó lenne látni a sok külföldi árú között egyre több magyar terméket.

Fafaragó műhely

Fafaragó műhely

Lőrinczi Domokos fafaragó családi vállalkozása generációk óta foglalkozik szabadkézi fafaragással. Főképp szoba- és konyhabútorok faragásával, parasztházak és nyaralók, igényes mulató-helységek teljes berendezésének kivitelezésével, de lakberendezési kiegészítők, ajándék és dísztárgyak készítésével is foglalkozik. Ugyanakkor kertbútorokat, játszótereket és különböző kerti díszeket, valamint síremlékeket faragunk főképp hagyomány-örző népies stílusban.

Fanyűvész Kézműves Műhely

Fanyűvész Kézműves Műhely

Vállalkozásunk 1997 óta készít fából egyedi zsűriszámmal - a Képző - és Iparművészeti Lektorátus által jegyzett - alkotásokat, melyek mindegyike egyedi kivitelezésű, kézzel készített darab a megrendelők - köztük számos közintézmény - igénye és egyéni kívánsága szerint.

Golen János fafaragó

Golen János fafaragó

Húsz éve kezdtem el foglalkozni a fafaragással és faesztergályozással hobbi szinten. Kezdetben barátok ismerősök kapták a saját kezüleg, fából készített ajándékokat. Tudásomat fejleszteni faműves iskolába jártam ahol neves mesterek tanították a faművesség fogásait. Több földrajzi területen tanulmányoztam a népi fafaragás hagyományait. Az évek során kialakult saját stílusom amelyet a honlapon lévő képek is bemutatnak. Remélem munkám nem felesleges és egyik másik portékából lesz karácsonyi ajándék, vagy egy szép névnapi ajándék tárgy vagy nászajándék. Az általam fából készült tárgyak többsége: konyhai eszköz, fatál, kisbútor, játék, egyedi személyre szabott termék.

Kiss István fafaragó

Kiss István fafaragó

A véletlen hozta utamba a fafaragást. Próbálkoztam. Tetszett. Az első munkám hallatlan örömmel töltött el, de minden más volt mint eddig. Az agyagot, viaszt a mintázásnál visszatehetem a kész munkához, a fa nem pótolható anyagszerűen. Nagyobb figyelmet, fegyelmet igényel. Először egy kölcsön vésővel és késsel készítetem a faragást. Szerszámokat gyűjtöttem, készültem. 2000 nyarán jött el az ideje annak hogy újra kezembe vettem a vésőt, a faragás megnyugtatott, száguldott az idő, a forgácsok repültek, sorban születtek az alkotások. Hályogkovács módjára tettem a dolgomat, de nem ismertem a fa természetét. Szülőföldemen a fa szekérnek, bölcsőnek vagy koporsónak kellett. Meg szerszámnyélnek. A jól faragott kasza, villa nyélnek ma is nagy becsülete van arra felé. A forgács illata semmihez nem hasonlítható. Utolsó üdvözletét küldi a hárs virág, mielőtt a lakk, viasz megfojtaná, hogy már a szemet gyönyörködtesse a szép faragás. A tölgy, a bükk repülő forgácsa a biblia üzenetét hordja, a názáreti ács a mi kezünkkel építi újra álmait, lelkünk házát, hogy otthont találjon benne a Gyermek. A házak kőből, betonból épülnek ma már. Tehát be kell vinni abba a fát. Faragásokkal díszíteni az otthonokat régi szokása népünknek. Az én hivatásom talán az, hogy olyan képeket készítsek, melyben örömüket lelik az emberek.

Liksay Péter fafaragó és kemenceépítő

Liksay Péter fafaragó és kemenceépítő

1970-ben születtem Miskolcon. Szüleim gyermekkoromban vidékre költöztek tanítani, így életem felét falun töltöttem. Lehetőségem volt megismerni a falu világát, ami a világnézetem részévé vált. A kézművesség és a szerves műveltség iránti érdeklődésem gimnazista koromban alakult ki. Az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban tanultam. Akkor határoztam el, hogy kitanulom a fafaragó mesterséget.

Sándor Attila fafaragó

Sándor Attila fafaragó

"Az ember legnagyobb vágy a megmaradás, a magunk átmentése. Ha ez nem is sikerül úgy, ahogy szeretnénk, próbálunk nyomot hagyni magunk után a tovapörgő időben, ami majd ránk emlékezteti az utókort. És nem mindegy, hogy miként emlékeznek ránk. Nem mindegy, hogy milyen nyomot hagyunk az utánunk jövőknek. A megmaradásnak, a magunk átmentésének jó néhány módozata, formája van. Az egyik eszköz erre az értékteremtő művészet."

Hirdetés
Szollár Zoltán fafaragó

Szollár Zoltán fafaragó

Anyai nagyapja asztalos volt, aki hobbi szinten faragott is. Így már gyermekkorában kialakult a fa iránti szeretete. 1990-től farag, 1993-ig szakkör jelleggel, majd autodidakta módon képezi magát.

Tomó Zsolt és Wass János pintérek

Tomó Zsolt és Wass János pintérek

Országunk utolsó hivatalosan működő pintérének weboldala. Fatálak fatányérok söröskorsók kerti bútorok étkező garnitúrák széles választékban egyedi igény szerint elkészítve. Legyen az karácsony, születés-vagy névnap, vagy csak egyszerűen ajándékozási vágy, állok rendelkezésére.

Tóth János Fafaragó Népi Iparművész

Tóth János Fafaragó Népi Iparművész

1955. március 30.-án születtem Öttevényen. 1978-tól céltudatosan a katonaság alatt kezdtem el fafaragással foglalkozni. Bújtam az ezzel a témával foglalkozó irodalmat. Leszerelés után neves fafaragó mestereket kerestem fel, többek között a Bogyoszlón akkor még élő Kiss Ernőt, aki a népművészet mestere volt. 1980-ban tagja lettem a Kisalföldi Népművészek Egyesületének. 1982-től három éven keresztül megnyertem a Megyei Alkotó Ifjúsági pályázatokat Győr-Sopron megyében. Alkotásaimon a dunántúli motívumok jelennek meg. Nem áll távol tőlem a palóc díszítő technika sem, mivel gyermekként ezen a vidéken sok időt eltöltöttem, és megismertettek ezzel a csodálatos rájuk jellemző áttört technikával. A Győri Máltai Szeretetszolgálat által rendezett régiós kiállításon különdíjban részesített a zsűri. 2005-be a Győri Zsinagóga felújításakor felkértek a nagyméretű tóratartó faragott részeinek elkészítésére.

Törö György fafaragó népi iparművész

Törö György fafaragó népi iparművész

Törö György fafaragó. Alkotó tevékenységét kisplasztikákkal kezdte, majd 1976-tól faragott, karcolt csontra, tülökre. Az áttört, domború és spanyolozott technikát egyaránt alkalmazta. Mestereinek a pécsi Szatyor Győző, a dunaföldvári Csepeli István és a tatai Cs. Kiss Ernő fafaragókat tarja.

Tuti menü