Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Ékszerkészítők, Ötvösök képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Ékszerkészítők, Ötvösök - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Ékszerkészítők, Ötvösök
Keresés
Találatok száma - 11 db
Fehér Csaba ötvös-aranyműves

Fehér Csaba ötvös-aranyműves

Az Ezüstkovács Ötvösműhelyt 1997-ben alapítottam. Ötvös-aranyműves vagyok, munkáimat a Képző és Iparművészeti Lektorátus 1997 óta rendszeresen zsűrizi. Repertoáromban igényes, művészi színvonalú dísz-, ajándék-, és használati tárgyak szerepelnek, valamint egyedi tervezésű ötvösmunkák a menyasszonyi ékszerektől a belsőépítészeti alkotásokig. Specialitásom különféle pecsétnyomók, plakettek készítése, valamint az új, művészi kivitelű könyvműtárgyak díszítése egyedi tervek alapján. Ezen kívül vendégkönyvek, családi naplók, vadásznaplók, fényképalbumok díszeinek elkészítésével is foglalkozom. Tárgyaim anyaga elsősorban az ezüst, a vörösréz, a sárgaréz valamint a tűzzománc.

Fülöp Márta - Mozaikvilág

Fülöp Márta - Mozaikvilág

Mozaik alkotóként nem titkolva az ékszerekhez fűződő ragaszkodásomat, igyekszem a saját ékszereimben a mozaikozás technikámat ötvözni az ékszerszeretettel, a nőiességgel, az egyediséggel, és nem utolsó sorban a praktikussággal. Így születnek a nagyobb mozaik alkotásaim között és sokszor közben is, a kisebb és gyorsabb projektek keretében az ékszerkollekcióim. Alapanyaga réz, üvegbe zárt mindig egyedi mintával. Nincs két egyforma darab, hiszen mindegyik kézzel készül. A kifutó modellekből mindig szervezek kiárusítást! Érdemes benézni.

Gyöngy Enikő zománc- és ötvösművész

Gyöngy Enikő zománc- és ötvösművész

1963-ban születtem Debrecenben, 1983 óta foglalkozom tűzzománccal. Érdeklődésem kezdettől az ősi aranyműves zománctechnikákra, ezen belül is kiemelten a rekeszzománc művelésére irányul. Mestereim Cs. Uhrin Tibor, Makoldi Sándor, Kátai Mihály festőművészek, Pap Gábor művészettörténész és Molnár V. József magyarságkutató. Fő tevékenységi területeim: rekeszzománc képek és rekeszzománc ékszerek készítése.

Járási Ildikó tűzzománc készítő

Járási Ildikó tűzzománc készítő

Nagykanizsán, Magyarországon születtem. 1975-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem földrajz-rajz tanári szakán. 1975 óta foglalkozom tűzzománccal. 1970 óta rendszeresen veszek részt önálló és csoportos kiállításokon. 1983 óta tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Egyesületének, a Magyar Országos Ötvösművészek Egyesületének, a Nagykanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének és a Kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Egyesületnek. 2005 óta tagja vagyok a Coburgi E.V. Művészeti Egyesületnek.

Kézműves ékszerek - Tafota Díszmagyar Kft.

Kézműves ékszerek - Tafota Díszmagyar Kft.

Webáruházunk egy kis kézművesekből és iparművészekből álló csoport, ahol Debrecen és környékén élő készítőket igyekszünk egy lapon tömöríteni, termékeinket magas szellemi és minőségi munka jellemzi elérhető árakon. Ékszerein ezüstből, ezüstözötten, fából, bőrből és legkülönfélébb gyöngyökből készül.

Kézműves üvegékszer készítés - Tiffany-Art

Kézműves üvegékszer készítés - Tiffany-Art

Saját tervezésű, kézzel készített, kis szériás és egyedi fusing (olvasztott) üvegékszerek (kollekciók, medálok, fülbevalók, gyűrűk, karkötők), és Tiffany lámpák, dísz és ajándéktárgyak (órák, ékszerdobozok) online értékesítése és készítése minőségi, különleges üvegből. Egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósítok.

Mózes Krisztina ékszerkészítő

Mózes Krisztina ékszerkészítő

Nagy hatással van rám és mindig is elvarázsolt a színek játéka. A legtöbb ember hasonlóképp érez: kaleidoszkópot nézegetve vagy szivárványt csodálva. Gyerekkoromban lelkesen gyűjtöttem színes kavicsokat, később gyöngyből készítettem ékszert. Hat éves korom óta zongorázom. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végeztem orgonaművész -tanári és karvezető szakon. Évekig orgonáltam ill. koncerteztem az ország különböző templomaiban és közel 20 éve vagyok a Solymári Szokolay Bálint Nőikar egyik karnagya. Orgonajáték közben gyakran csodáltam a templom színes ólomüveg ablakain átszűrődő fényt. A zene mellett az utóbbi években intenzíven foglalkozom üvegtárgyak készítésével. Kipróbáltam többféle hobby-technikát (üvegmatrica, üvegfestés, gyöngyözés). 2003-ban lehetőségem nyílt megismerkedni az ólmozott üvegablakok készítésének technikájával, Török Sára iskolájában és OKJ szakvizsgát tettem. Ezután kezdtem el foglalkozni tiffany technikával készült ablak/faliképek, lakberendezési tárgyak készítésével. Legjobban a természetből vett, vagy vallásos motívumok alapján szeretek dolgozni. Sok képet készítettem megrendelésre ill. ajándékba. Az elmúlt évek során készült képekből többször mutattam be válogatást különböző kiállításokon.

Nemesi Attila ötvösművész

Nemesi Attila ötvösművész

Nemesi Attila ötvösművész Budapesten született 1957. október 17-én. Tanulmányok: 1972 - 76 Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola, 1978 - 83 Magyar Iparművészeti Főiskola, Mestere: Engelsz József és Pölöskei József. Művészeti tagság: Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete /MAOE/, Magyar Ötvösművészek Társasága /MÖT/, Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége /MKISZ/.

Panyi Zsuzsi üveg ékszerkészítő

Panyi Zsuzsi üveg ékszerkészítő

Nagy hatással van rá a századközépi modern mozgalom csakúgy, mint a kortárs művészet és fontosnak tartja a környezetünk szépségét és védelmét az élet minden területén. Egyedi, kiváló minőségű munkáit nagyvonalú színek és egyszerű, geometriai formák jellemzik.

Hirdetés
Rácz Erika ötvös népi iparművész

Rácz Erika ötvös népi iparművész

Ékszereim tervezésénél a népművészeti hagyományokat tekintem kiinduló alapnak. Munkáimmal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a technika és uniformizmus uralta világunkban is fennmaradjon a népi tárgykultúra által közvetített esztétikum.

Zemse - Egyedi kézműves ékszerek

Zemse - Egyedi kézműves ékszerek

Zentai Emese a Zemse márkanév megalkotója. Karakteres design ékszereket tervez és maga is készíti el minden egyes részét. A Zemse egyet jelent az egyedi tervezésű, kézzel készült ékszerekkel, extravagáns, innovatív megjelenésű darabokkal. Zemse által készült design ékszerek egyszeri, illetve kisszériás kollekciók. Sokszor megismételhetetlenek, ettől még inkább különlegessé válik a Zemse design ékszerek viselője. A Zemse ékszerekhez, elsősorban alumínium szolgál alapul, amihez szívesen használ bőrt, esetleg valamilyen kedvenc festmény repróját, illetve saját grafikát.

Tuti menü