Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Csizmadiák, Cipészek képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Csizmadiák, Cipészek - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Csizmadiák, Cipészek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Csider Tibor Cipőkészítő

Csider Tibor Cipőkészítő

Csider Tibor vagyok. 1988 óta foglalkozom önállóan cipőkészítéssel. Igényes kisipari lábbeliket méret után, egyedi igény szerint készítek. Készítek pl.:Mazsorett, Néptánc, Lovagló, Motoros, Western és Vadászcsizmát, Faszeges, Angolvarrott, Goiservarrott férficipőt. Modelljeimet pontos lábméret alapján, kizárólag természetes bőrből (jó minőségű marhaboxból; a merevítők, a foglalótalpbélés és a talp anyaga növényi cserzésű cipőipari nyak és krupon) készítem. Néhány modellnél javasolt jó minőségű gumi csúszásgátló a talpra és a sarokrészre.

Fabula László Cipész

Fabula László Cipész

Napjainkban a méretre kézzel készített cipő egyedi iparművészeti alkotás, mely az emberi láb különleges finom egyedi szerkezetét megvédi a legkülönfélébb viszontagságoktól, másrészt az öltözés részeként, kifejezi a viselője ízlésvilágát, olykor társadalmi rangját, az elegancia a cipőnél kezdődik. A cipőkészítés folyamata ma is pontosan ugyanabból a szakaszokból áll, mint száz vagy kétszáz évvel ezelőtt. Minden elkészítendő cipő kihívás. A méretvétel pillanatától kezdve a kész kifényesített cipő átadásáig nem hibázhat a szem, nem tévedhet a kéz. Műhelyemben 24 modell készül (ill. tudok készíteni, pl.: Budapest, Vienna stb.) illetve magaskérgű lovagló csizma, lovagló cipő, és lábszárvédők készítésével is foglalkozom. A cipők természetes anyagból, kézi eljárással készülnek. Munkám a nagyközönségnek megtekinthető minden évben a Szentendrén megrendezendő szüret és bor ünnepen, ahol cipőkészítési bemutatót tartok.

Kozma Romulus Tibor Cipőkészítő

Kozma Romulus Tibor Cipőkészítő

Mesterségem fortélyai és trükkjei négyezer éve formálódnak, finomodnak, hiszen már Egyiptomban is megbecsült szakmának számított a cipőkészítés. Édesapám és a nagyapám is hagyományos, kézzel varrott cipők készítésével foglalkoztak. Én ebben a környezetben nevelkedve tanultam meg a szakma alapvető fogásait, a cipészmesterség szeretetét. Feladatomnak tartom, hogy a hagyományok figyelembevételével új modelleket tervezve, a megfelelő anyagok kiválasztásával, a tradícionális, kézzel varrott technológiával a cipőkészítést művészi rangra emeljem.

Nietsch - Hajmási cipészműhely

Nietsch - Hajmási cipészműhely

1910 óta! Nietsch - Hajmási cipészműhely. Családias, klasszikus cipészműhelyünkben mindenre megpróbáljuk megtalálni a cipő-megoldást, legyen szó bármilyen lábbeli javításáról, táska javításról vagy cipzár cseréről. Minden, ami lábbeli! Férfi és női cipő, csizma, papucs, bakancs, ortopéd cipő, gyerekcipő és szandál teljes körű javítása! Cipész hagyomány több, mint 100 éves tapasztalattal! Cipészműhelyünk 1989 óta üzemel Budapesten, a VI. kerületben.

Tanka & Bárány Cipő- és csizmakészítő testvérpár

Tanka & Bárány Cipő- és csizmakészítő testvérpár

Kis műhelyünk 1990 óta működik a tradíciók és a hagyományok jegyében. Csizmáink és cipőink kivétel nélkül valódi bőrből, rakott bőr sarokkal, bőrtalppal és nagyapánktól tanult kézműves technikával készülnek. Ez biztosítja a kiváló minőséget és megbízhatóságot - tartósságot és eleganciát a legfelsőbb fokon. (Csizmáink, cipőink a N.I.T. által az "A" legjobb minősítést kapták.)

Vass Cipő

Vass Cipő

Üzletünk Budapest belvárosának szívében, a Haris köz 2. szám alatt található. Vevőink és megrendelőink a világ minden tájáról érkeznek, hogy kitűnő minőségű, kézzel varrott cipőkhöz jussanak. Műhelyünk, üzletünk alapítója és vezetője, Vass László a cipészeknek ahhoz a nemzedékéhez tartozik, amelynek volt bátorsága és energiája visszatérni a mesterség gyökereihez, és feléleszteni a szakma gazdag, régi hagyományait, hogy egy új korban új lendületet adjon a cipőkészítés művészetének.

Tuti menü