Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves Bútorfestők képes leírás - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu
részletek »

Kézműves Bútorfestők - Kézműves - Népi mesterek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Kézműves Bútorfestők
Keresés
Találatok száma - 7 db
Art SCSK: Varázslatos festett bútorok

Art SCSK: Varázslatos festett bútorok

Varázslatos festett bútorok, a magyar kincsestár csodálatos motívumaival: - Árgyélus kismadaras, életfás, forgórózsás, csodaszarvasos...Tulipános láda - Szakrális ládák: férfierő ládák, női termékenység ládák, festett bútorok a jólét-bőség motívumaival, szerelemládák, családvédő, bajelhárító napvirágos motívumokkal... - A ládák belsejébe lélekfák, illetve évszám, monogram... is kérhető! - Festett egyedi gyermekbútorok, festett népi bútorok rendelhetőek - Esküvőre, évfordulóra, születésnapra, ajándékként....

Czeglédi Tibor és Cz.Budai Katalin bútorfestők

Czeglédi Tibor és Cz.Budai Katalin bútorfestők

Czeglédi népi bútorok, üvegképek, festmények, Czeglédi Tibor és Katalin honlapja. Egyedi bútorok készítésével, bútorfestéssel foglalkozunk, elsősorban népi motívumokkal. Ezen kívül festményeket és üvegképeket is festünk.

Király Ágnes bútorvirágozó

Király Ágnes bútorvirágozó

Munkáinkkal, a hagyományos népi és az ősi szimbólumok gyógyító-építő erejével szeretnénk elhozni a mindennapokba a múlt üzenetét, hogy tartalmasabb, szervesebb jelent teremthessünk. Tárgyaink és motívumaink nem csak a 18-20. századi népi hagyományokból, de alkalmanként a feledésbe merült régészeti kultúrák műveltségéből és a (keleti) szakralitás talajából is táplálkoznak. Jelenleg leginkább háromszéki motívumokkal találkozhatnak oldalunkon, de időnként más tájegységek virágformáit is alkalmazzuk, sőt itt-ott néhány honfoglalás kori, szkíta és a spirituális hagyományok mintakincse ihlette darabra is bukkanhatnak a kedves Látogatók. Különféle hagyományőrző rendezvényeken és kézműves vásárokon személyesen is találkozhatnak munkáinkkal, elérhetőségeinken keresztül pedig szeretettel várjuk véleményüket, egyéni elképzeléseiket.

Kovács Szabolcs bútorfestő népi iparművész

Kovács Szabolcs bútorfestő népi iparművész

A Kovács család egy mezőkövesdi népművész család . Kovács András asztalosmester, bútorfestő népi iparművész, a népművészet Mestere, felesége, Pannika néni hímző, tojásfestő népi iparművész. Szabolcs fiuk bútorfestő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere. A bútorfestésnek 250 éves hagyománya van a Matyóföldön . A festett bútorok egyedi méretben és a kívánt színben megrendelhetők, igény szerinti kézihímzett matyó lakástextil kiegészítőkkel.

Macsek műhely - festett bútor

Macsek műhely - festett bútor

Budapesten dolgozó kézműves házaspár vagyunk, elsősorban népi stílusú festett kisbútorokat, és kisebb lakberendezési tárgyakat készítünk készítünk. A honlapunkon festett bútorok:téka, láda, tálas, kanalasfogas, fakanáltartó; kisebb festett tárgyak: tükör, képkeret, öröknaptár, kereszt, házszám tábla. . . ; valamint magyar népi hangszerek: duda, gardon, dob, és mongol hangszerek: morin huur, tobspuluur; és természetes anyagokból (fa, termések, bőr) készült ékszerek láthatók.

Monda Lászlóné bútorfestő népi iparművész

Monda Lászlóné bútorfestő népi iparművész

Ha a festett hartai bútorokat nézzük, akkor a 18. században készített kevésbé kihívó és egyidejűleg igényes díszítés a legszebb számomra. Úgy gondolom, hogy ezekhez a mintákhoz kell visszanyúlni. Hiszek abban, hogy a mai embernek is szüksége van a szép, kézzel készített tárgyakra. Ezeknek a hartai bútoroknak és tárgyaknak meg kell felelniük a mai ember igényeinek, azért hogy ne csak a múzeumokban legyenek láthatóak. Ennek megvalósulása érdekében szeretnék tenni valamit. Lehetőség van kis termékek vételére a amelyek a honlapon fel vannak tüntetve.

Sütő Levente Lehel bútorfestő-asztalos és fafaragó

Sütő Levente Lehel bútorfestő-asztalos és fafaragó

Sütő Levente Lehel bútor festő és faragó honlapja. A Sütő család a szekelyföldi nagy múltú asztalosbútor készítö családok legismertebbike. Az oldalon e család észázadokra visszanyúló családfáját es munkáit láthatják.

Tuti menü