Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves - Népi mesterek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Gollob - Károlyi [5. oldal]
részletek »

Kézműves - Népi mesterek képes leírás: Gollob - Károlyi [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 204 db
Gollob Balázs hegedűkészítő mester

Gollob Balázs hegedűkészítő mester

Gollob Balázs hegedűkészítő mester. Modern építésű hangszereken kívül barokk korabeli méretezéssel is készít és átépít hegedűket, brácsákat és csellókat. Hangszerein Magyarországon és külföldön is egyaránt játszanak.

Grillázs-Mézes roppanós és édes

Grillázs-Mézes roppanós és édes

Szeretettel várok mindenkit az oldalamon, aki szereti a diós, mézes finomságokat, nyitott a szép és esztétikus dolgokra, aki fontosnak tartja a hagyományok tovább élését, és mindenkit, aki szeret adni és kapni! Grillázstorták és mézeskalácsajándékok készítése, esküvőre, esküvői köszönetajándékoknak, születésnapra, névnapra, ballagásra, anyák napjára, keresztelőre, húsvétra, karácsonyra. Igény szerint egyedi díszdobozban kérhető. Grillázstorták-mézeskalácsok ünnepivé varázsolják az alkalmakat, mosolyt csal az arcokra és jókedvre deríti azt aki adja és azt aki kapja. Különleges, egyedi, ízlésesen csomagolt ajándék.

GS Kerámia

GS Kerámia

Műhelyünkben 2002 óta készítünk kerámiát hagyományosan sárközi vörös agyagból, illetve speciális lángálló agyagból. A kézi formázás, mintázás és díszítés után 960-1070 Co-on égetjük termékeinket. Mivel a kerámiákat többen készítjük, ezért minimális eltérés lehet a képekhez viszonyítva. Az eltelt évek alatt folyamatosan bővítettük kínálatunkat, követve vásárlóink igényeit. Jelenleg készítünk még beltéri és díszkerámiát is, illetve megrendelésre épületkerámiákat is.

Gulyás gyapjúműhely

Gulyás gyapjúműhely

Gyapjúfonó műhelyünket még a néhai nagyapám alapította az 1920-as években. Jómagam 1982 óta tevékenykedem gyapjúfonó kisiparosként a feleségemmel. Kezdetben csak fonalkészítéssel foglalkoztam, mostanra gyapjútermékek széles válsztékát kínálom a kézzel kötött termékektől az ágyneműig. Emellett ellátom kötő- és szövő fonallal, nemezgyapjúval dolgozó kézműveseket is. 1998-tól zsűriztetem a termékeimet.

Gyöngy Enikő zománc- és ötvösművész

Gyöngy Enikő zománc- és ötvösművész

1963-ban születtem Debrecenben, 1983 óta foglalkozom tűzzománccal. Érdeklődésem kezdettől az ősi aranyműves zománctechnikákra, ezen belül is kiemelten a rekeszzománc művelésére irányul. Mestereim Cs. Uhrin Tibor, Makoldi Sándor, Kátai Mihály festőművészek, Pap Gábor művészettörténész és Molnár V. József magyarságkutató. Fő tevékenységi területeim: rekeszzománc képek és rekeszzománc ékszerek készítése.

Hirdetés
Gyöngyös Mézes Manufaktúra

Gyöngyös Mézes Manufaktúra

A mézeskalácsnak lelke van ezért a készítése során mi is szívvel-lélekkel törődünk minden egyes mézessel. A mézeskalácsok a legjobb minőségű, természetes alapanyagokból készülnek. Ínycsiklandó illatuk és remek ízük a frissen őrölt fűszereknek és a mézeskalácskészítés hagyományának köszönhető.

Héjja János gordonka, csellókészítő

Héjja János gordonka, csellókészítő

Orosházán születtem 1976-ban. Gyerekkorom óta hangszerek között éltem. Valamennyi vonóshangszeren tanultam játszani, legtöbb időt azonban csellójátékkal töltöttem. 1994-ben kezdtem szakmai tanulmányaimat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola (Zeneakadémia) Hangszerészképző Iskolájában. Inaséveim első felét Szegeden, Daróczi Péter hangszerkészítőnél töltöttem. Az idős mestertől leshettem el a hangszerkészítés alapvető fortélyait.Tanulóidő m második felét Rácz Barnabásműhelyében töltöttem. Itt volt alkalmam új hangszer készítésben gyakorlatot szerezni, és magasszintű hangszerrestaurálási technikákat elsajátítani. 1996-ban szereztem segédlevelet. 1998-ban alapítottam meg saját műhelyem, ahol főként mestercsellók készítésével, restaurálásával foglalkozom, jóllehet műhelyemből kikerültek hegedűk és nagybőgők is. Szakmai tudásom gyarapítása céljából számos európai és amerikai műhelyben járhattam, és munka közben sajátíthattam el idős, tapasztalt, világhírű mesterektől a hangszerek legideálisabb beállításait, apró fortélyokat a tökéletes hangzás megtalálása érdekében.Azonban a megszerzett tudással nem beérve, folyamatosan kutatom a hangszerek tökéletes hangzásához vezető utat.

Huszákné Czencz Marietta tojásfestő

Huszákné Czencz Marietta tojásfestő

Báta faluban Dér Józsefné, Treszka néni volt a hagyományörző, aki a népművészet mestere címet is megkapta. Õ és édesanyja érdeme a hagyományos motívumok megmentése. A tojásfestést tőle tanultam, mivel a szomszédunkban lakott. Minden mintának megvolt az elnevezése: tulipános, békahátas, madaras, szives, szallagos, csillagrúzsás, szöllőleveles, koszorús, kötőfékes, ibolyás, árvácskás, makkos, cseresznyés, halas, címeres, szegfűs, láncos, folondáros. A rajzokat kicával, méhviasszal 'írom', batikolt eljárással. Utána különböző festéklevekben fürdetem, és a méhviasz letörlésével előjönnek a színek, a minták.

Inda ruhatára

Inda ruhatára

Kényelmes, jól variálható darabokat, a hétköznapokra és az ünnepekre, a magyarság lenyűgöző motívumkincsével. Természetes alapanyagokból, hagyományos díszítőelemekkel, egyedi darabok Inda ruhatárából a Te ruhatáradba! Kézműves technikákkal készült pruszlikok, parasztblúzok, gézblúzok, alkalmi paszományos blúzok, szoknyák, poncsók, kabátkák, kosztümök, övek, táskák széles választékát találod termékeink között.

Hirdetés
Ivancsics Kerámikus Kft.

Ivancsics Kerámikus Kft.

Az Ivancsics Kerámikus Kft. termékei: -Lakásdíszítő kerámiák: öregbített, mázas kerámia, padlóváza, falikép, óra, kupa, bögre . - Teraszra, kertbe: mázas kerámia, kaspo,illatlámpa. - Névtáblák, házszámok..

Jáky György orgonakészítő

Jáky György orgonakészítő

A több évszázados múltra visszatekintő kézműves hagyományokból és munkamódszerekből merítve orgonáinkat többnyire csak tömör faanyagokból készítjük, mellőzve a napjainkban már az orgonaépítészet területén is általánosan elterjedő bútorlapok, rétegelt lemezek alkalmazását. Véleményem szerint az orgona annál nemesebb, minél inkább természetes anyagból van. Kerüljük a készen vásárolható orgonaalkatrészek és részegységek beépítését, mert ez a szokás uniformizálhatja a hangszereket. A jól felszerelt műhely, a kiváló géppark és az igényes kézi szerszámok lehetővé teszik, hogy orgonáinkhoz minden alkatrészt magunk készíthessünk el biztosítva ezzel a legideálisabb technikai és mechanikai feltételeket.

Jancsó Gergely kovácsmester

Jancsó Gergely kovácsmester

Jancsó Gergely vagyok, 1978-ban születtem. A kovácsmesterség többgenerációs szakma a családomban, édesapám műhelyében ejtett ámulatba először a tűz ereje, és ott kezdtem el ezzel kisgyerekként játszani. Ajándéktárgyakat, csecsebecséket készítettem szüleimnek, ismerőseimnek, és akkor szerettem bele a fémek alakításának művészetébe. Az inaséveim alatt Takács Zoltán mester úrnál dolgoztam pl. Szász Endre kovácsoltvas kapuján, a Sir Lancelot lovagi étterem berendezési tárgyain, majd a lópatkolással ismerkedtem meg az állatorvosi egyetemen a gyógypatkoló kovácsmester Antalicz Ferencnél. 15 évesen már saját műhelyt indítottam Pilisborosjenőn, ahol saját munkáim is voltak. Mivel lovakat is tartottunk, így később nagy gyakorlatra tettem szert a lovak mozgását javító terápiás gyógypatkolásban és az ügető- és galopp-pályán a versenylovak speciális patkolásában. Kezdő munkáim sütőkészletek, szőlőfuttatók, kapuk, kerítések voltak, majd csigalépcsők, épületrestaurálások, komplett fémszerkezeti restaurálások következtek. Rendszeresen részt veszek kovácsbemutatókon, pl. Művészetek Völgye Fesztivál vagy Mesterségek Ünnepe.

Járási Ildikó tűzzománc készítő

Járási Ildikó tűzzománc készítő

Nagykanizsán, Magyarországon születtem. 1975-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem földrajz-rajz tanári szakán. 1975 óta foglalkozom tűzzománccal. 1970 óta rendszeresen veszek részt önálló és csoportos kiállításokon. 1983 óta tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Egyesületének, a Magyar Országos Ötvösművészek Egyesületének, a Nagykanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének és a Kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Egyesületnek. 2005 óta tagja vagyok a Coburgi E.V. Művészeti Egyesületnek.

Józsa Lajos szobrászművész

Józsa Lajos szobrászművész

Pályafutását meghatározó első köztéri szobrát 1983-ban állították fel Tavasz címen, a Debreceni Orvostudományi Egyetem parkjában, majd Vénusz c. szobrát a hajdúszoboszlói Délibáb Szálloda télikertjében. 1984-ben Budapesten a Néphadsereg pályázatán Összecsapás c. kisplasztikájával díjat nyert. Művészi pályafutása a bizonyítás és kiteljesedés jegyében telt.

Juhász József késkészítő népi iparművész

Juhász József késkészítő népi iparművész

Ez egy olyan oldal, ahol beletekinthet a mukásságomba. Ahol megtudhatja, mi milyen anyagból és milyen technikával készül és hogy minek mennyi az ára. Remélem, elnyerik termékeim az Önök tetszését, bármikor állok rendelkezésükre.

Kamper Kézművesbolt

Kamper Kézművesbolt

Szombathelyi üzletünk közel 15 éve forgalmaz magyar és keleti kézműves termékeket valamint kisszériás ruhákat, ezüstékszereket, bizsukat, lakáskiegészítőket és képzőművészeti alkotásokat. Nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk üzletünkben!

Károlyi Ildikó - egyedi kézműves kerámiák

Károlyi Ildikó - egyedi kézműves kerámiák

Károlyi Ildikó vagyok, a KeramiArt kéz.mű.hely alapítója és művészeti vezetője. Olasznyelv-tanár. 30 éves koromban végeztem fazekasként a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában, nappali tagozaton. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de folyamatosan kerámiázom. Az ősmagyar mintakincs, a hagyományos magyar népi tárgykultúra és díszítőművészet biztosít számomra kiindulási alapot az alkotás folyamatában. Hiszek a személyes kapcsolatok inspiráló erejében; a kreativitás, a manuális alkotótevékenység egyéniség-, személyiség- és gondolkodásformáló hatásában, és a kultúra közvetítő szerepében. Mindez megvalósul, úgy érzem, amikor tanítok: akár olasz nyelvet, akár fazekasságot, kerámiázást.

Tuti menü