Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves - Népi mesterek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kézműves - Machó [5. oldal]
részletek »

Kézműves - Népi mesterek képes leírás: Kézműves - Machó [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 146 db
Kézműves öltöztetős babák

Kézműves öltöztetős babák

Ha szeretnéd meglepni gyermeked egy igazán egyedi, vidám kis játékfigurával, vagy csak különleges hangulatot varázsolnál szobájába, akkor látogass el oldalamra, ahol saját kezűleg készített termékeim színes palettájáról válogathatsz! Játékaimat minőségi anyagokból, gondos kézi munkával készítem műhelyemben, ezért moshatóak és tartósak. A termékekhez 100% mosolygaranciát biztosítok. Ez a garancia egy boldog, mosolygós kisgyermeket jelent, akit éveken át hűségesen elkísér az ajándékba kapott állatka vagy kézműves öltöztetős baba.

Kézműves termékek

Kézműves termékek

Újrahasznosított és kézműves termékekből nálunk nincs hiány. Ön is úgy éli az életét, hogy odafigyel arra, hogy milyen árut vásárol, környezettudatosság szempontjából? Ha igen, akkor biztos kedvet kap majd ahhoz, hogy ellátogat webáruházunkba, ahol újrahasznosított termékeket varázsolunk újjá. Kézműves termékkel is találkozhat, melyek nagy örömöt tudnak okozni a szürke hétköznapokban. Látogasson el hozzánk, hisz ma már keresnünk kell a környezetbarát megoldásokat, a kézműves termékeket, az újrahasznosítási eljárásokat, melyekkel nagyszerű megoldásokkal lehetünk gazdagabbak.

Kézműves termékek webáruháza

Kézműves termékek webáruháza

Ez a webáruház más, mint a többi. Egy kedves kis kuckó, ahol kedvedre válogathatsz különböző kizárólag hazai készítőktől származó kézműves termékek, kézi készítésű egyedi ékszerek és más ajándéknak valók között. Kínálunk: ezüstözött, tűzzománc, féldrágakő ékszereket, kézműves ajándéktárgyakat, biotermékeket. Gyere, nézz be hozzánk!

Kézműves termékek, alapanyagok boltja

Kézműves termékek, alapanyagok boltja

Webáruháznkban és boltunkban az alábbi termékek közül válogathat: - kézmûves alapanyagok, - könyvek, - szerszámok, - régi népi játékok, - kézmûves ajándékok, dísztárgyak, használati eszközök, - kézmûves édességek.

Kézműves üvegékszer készítés - Tiffany-Art

Kézműves üvegékszer készítés - Tiffany-Art

Saját tervezésű, kézzel készített, kis szériás és egyedi fusing (olvasztott) üvegékszerek (kollekciók, medálok, fülbevalók, gyűrűk, karkötők), és Tiffany lámpák, dísz és ajándéktárgyak (órák, ékszerdobozok) online értékesítése és készítése minőségi, különleges üvegből. Egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósítok.

Hirdetés
Kézművestanya

Kézművestanya

Népi mesterségek (agyagozás, bőrözés, gyöngyözés, kosárfonás, szövés) oktatása gyermekeknek és felnőtteknek kézműves táborban. A Kézművestanyát a Tanyavilág Kulturális Egyesület működteti. Tevékenységünk kora tavasztól késő őszig tart. Nyáron kézműves alkotótáborokat, napközis foglalkoztatót szervezünk.

Király Ágnes bútorvirágozó

Király Ágnes bútorvirágozó

Munkáinkkal, a hagyományos népi és az ősi szimbólumok gyógyító-építő erejével szeretnénk elhozni a mindennapokba a múlt üzenetét, hogy tartalmasabb, szervesebb jelent teremthessünk. Tárgyaink és motívumaink nem csak a 18-20. századi népi hagyományokból, de alkalmanként a feledésbe merült régészeti kultúrák műveltségéből és a (keleti) szakralitás talajából is táplálkoznak. Jelenleg leginkább háromszéki motívumokkal találkozhatnak oldalunkon, de időnként más tájegységek virágformáit is alkalmazzuk, sőt itt-ott néhány honfoglalás kori, szkíta és a spirituális hagyományok mintakincse ihlette darabra is bukkanhatnak a kedves Látogatók. Különféle hagyományőrző rendezvényeken és kézműves vásárokon személyesen is találkozhatnak munkáinkkal, elérhetőségeinken keresztül pedig szeretettel várjuk véleményüket, egyéni elképzeléseiket.

Királyné Michel Szilvia üvegfestő

Királyné Michel Szilvia üvegfestő

2003-ban láttam először egy üvegre készült festményt és szerelem lett az első pillantásra. Először csak matricafestéssel és a decoupage technikával próbálkoztam. Majd ezekre hamar ráunván, vettem a bátorságot és belevágtam az üvegfestésbe. Sajnos az akkoriban kapható könyvek az alapokon kívül nem sokat árultak el technikákról. Ezért mindent magamnak, a magam kárán kellett kikísérletezni. Mániákus újító vagyok. Így az üvegfestés területén is. Nem a már megszokott, jól bevált technikát gyakorlom, hanem igyekszem újabb technikákat keresni, kifejleszteni. Így fejlesztettem ki a könyvek által lehetetlennek mondott kontúrnélküli és a többrétegű festést. De szívesen festek egy rétegben, kontúrral, tiffany stílusban is. Nincs kialakult stílusom. Mint ahogy a zenében sem egy-egy együttest vagy stílust szeretek, hanem bizonyos számok válnak a kedvenceimmé, így vagyok a festéssel is. "Mindenevő vagyok". Ezért is jellemző a képeimre a sokszínűség. Még nem adtam fel azt a vágyam, hogy az üvegműves mesterséget kitanuljam. Terveim közt szerepel a szakma államilag is elismert elsajátítása. Addig pedig maradok "hobbifestő".

Kiss István fafaragó

Kiss István fafaragó

A véletlen hozta utamba a fafaragást. Próbálkoztam. Tetszett. Az első munkám hallatlan örömmel töltött el, de minden más volt mint eddig. Az agyagot, viaszt a mintázásnál visszatehetem a kész munkához, a fa nem pótolható anyagszerűen. Nagyobb figyelmet, fegyelmet igényel. Először egy kölcsön vésővel és késsel készítetem a faragást. Szerszámokat gyűjtöttem, készültem. 2000 nyarán jött el az ideje annak hogy újra kezembe vettem a vésőt, a faragás megnyugtatott, száguldott az idő, a forgácsok repültek, sorban születtek az alkotások. Hályogkovács módjára tettem a dolgomat, de nem ismertem a fa természetét. Szülőföldemen a fa szekérnek, bölcsőnek vagy koporsónak kellett. Meg szerszámnyélnek. A jól faragott kasza, villa nyélnek ma is nagy becsülete van arra felé. A forgács illata semmihez nem hasonlítható. Utolsó üdvözletét küldi a hárs virág, mielőtt a lakk, viasz megfojtaná, hogy már a szemet gyönyörködtesse a szép faragás. A tölgy, a bükk repülő forgácsa a biblia üzenetét hordja, a názáreti ács a mi kezünkkel építi újra álmait, lelkünk házát, hogy otthont találjon benne a Gyermek. A házak kőből, betonból épülnek ma már. Tehát be kell vinni abba a fát. Faragásokkal díszíteni az otthonokat régi szokása népünknek. Az én hivatásom talán az, hogy olyan képeket készítsek, melyben örömüket lelik az emberek.

Hirdetés
Kovácsné Drajkó Piroska Szalmavilág

Kovácsné Drajkó Piroska Szalmavilág

Elsődleges és legfőbb célom az volt, hogy oldalam gyönyörködtesen, megismertesen a magyar kultúra régi kincseivel, és ajándékötletekkel szolgáljon, vásárlásra buzdítson. Én egy olyan szakmát vettem a kezembe néhány évvel ezelőtt, egy csodálatos könyv segítségével, amely egyre inkább az elfeledett mesterségek kategóriájába tartozik. Megszerettem a szalmát,mint csodálatos dísztárgyak készítésének alapanyagát, és felfedezve kreativitásomat, a mai napig arra törekszem, hogy különleges és egyedi dolgokat állítsak elő belőle. Mindezt persze a népművészet keretein belül maradva.

Kozma Romulus Tibor Cipőkészítő

Kozma Romulus Tibor Cipőkészítő

Mesterségem fortélyai és trükkjei négyezer éve formálódnak, finomodnak, hiszen már Egyiptomban is megbecsült szakmának számított a cipőkészítés. Édesapám és a nagyapám is hagyományos, kézzel varrott cipők készítésével foglalkoztak. Én ebben a környezetben nevelkedve tanultam meg a szakma alapvető fogásait, a cipészmesterség szeretetét. Feladatomnak tartom, hogy a hagyományok figyelembevételével új modelleket tervezve, a megfelelő anyagok kiválasztásával, a tradícionális, kézzel varrott technológiával a cipőkészítést művészi rangra emeljem.

Könyvné Szabó Éva bőrműves népi iparművész

Könyvné Szabó Éva bőrműves népi iparművész

Munkáimmal törekszem a gazdag honfoglalás-kori magyar motívumvilág felhasználásával a mai kor igényeinek megfelelő, nő-férfi táskák, övtáskák, mappák, borítok, protokoll tárgyak készítésére. Hiszem, hogy mindaz a forma és jelképgazdagság, amit őseink ránk hagytak, a mai kor viselet és diszítő kultúráját is gazdagítják. Törekszem arra, hogy a fűzések, fonások, szironyozások harmonikus alkalmazása a bőrtárgyakon, ne csak önálló díszítés, hanem egyben hagyományőrzés legyen.

Különleges kézi készítésű kerámiák

Különleges kézi készítésű kerámiák

Az agyag megmunkálása hagyományos módon, korongozással történik. Néhány termék elkészítésénél alkalmazzuk az öntés technikáját, de ezt csak abban az esetben ha a kerámia formája korongozással nem kialakítható. Bizonyos mintákat préseléssel, véséssel készítünk. Különböző fazekas és úgynevezett effekt mázakat alkalmazunk, hogy a kerámiák elnyerjék szép külsejüket, ezeket általában 960-1080C-fok közötti hőmérsékleten égetünk ki, elektromos kemencében. Csak magas minőségű alapanyagokat használunk, semmilyen káros anyagot tartalmazó mázzal és egyéb alapanyaggal nem dolgozunk.

Liksay Péter fafaragó és kemenceépítő

Liksay Péter fafaragó és kemenceépítő

1970-ben születtem Miskolcon. Szüleim gyermekkoromban vidékre költöztek tanítani, így életem felét falun töltöttem. Lehetőségem volt megismerni a falu világát, ami a világnézetem részévé vált. A kézművesség és a szerves műveltség iránti érdeklődésem gimnazista koromban alakult ki. Az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban tanultam. Akkor határoztam el, hogy kitanulom a fafaragó mesterséget.

Lilé-babák

Lilé-babák

Textilből készített babáim, állatfiguráim puha, szeretni való játékok, melyeket a gyermeki lélek kelt igazi életre. Az a találékonyság és fantázia, amit egy babával való játék során tapasztalhatsz gyermekednél, igazán figyelemre méltó! Ezek a szerepjátékok, mint például a papás - mamás, készítik fel őt a mindennapi élet helyzeteire. A Lilé-babák a gyermekek kedvencei. Az oldal folyamatosan bővül az elkészült újabb és újabb szeretni való kedves teremtményekkel.

Lóránt Jánosné, Leitner Olga tojásfestő

Lóránt Jánosné, Leitner Olga tojásfestő

Karcolt tojásokat készítek,a csipkeszerű minták cseh , ukrán , lengyel ,szlovák és természetesen magyar mintákon alapszanak. A különbözőalapszínekből kivillanak a dekoratív fehér minták. Munkáimat nagy igényességel készítem , mindig a harmóniára és a szépségre törekszem. Alkotásaim megtekinthetők, megvásárolhatók és megrendelhetőek.

Machó Judit - Korhű magyar viseletek

Machó Judit - Korhű magyar viseletek

Honfoglalástól - napjainkig. Korhű magyar viseletek méret utáni készítése. Mindennapi munkám és megrendeléseim során vált egyre inkább fő profilommá a női, férfi Bocska és Atilla öltözetek és korhű viseletek készítése. E mellett természetesen a Kárpád-medence valamennyi tájegységének a viseletét el tudom készíteni illetve az elmúlt évek alatt el is készítettem. Viseletkészítéseim időben honfoglalástól - napjainkig készítem.

Tuti menü