Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves - Népi mesterek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kékfestő - Könyvné [5. oldal]
részletek »

Kézműves - Népi mesterek képes leírás: Kékfestő - Könyvné [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 156 db
Kékfestő Kovács család

Kékfestő Kovács család

Az első műhelyük Kecskeméten a Festő utcában volt, majd Kiskunfélegyházán alapítottak üzemet, később pedig id.Kovács Miklós Tiszakécskén lett kékfestő, az 1927-ben kialakított műhelyében. Fia, Kovács Miklós előbb segédként dolgozott apjával, majd 1962-ben tette le a kékfestő mestervizsgát. A népi iparművész cim után 1985-ben a Népművészet Mestere címet is megkapta. 1995-ben az Év Mestere elismerésben részesült. 1995-1998 között, a családdal, szakértőként tevékenykedett a szentendrei Néprajzi Múzeumban, egy eredeti kékfestő műhely kialakításában.

Kerámia foglalkozás

Kerámia foglalkozás

A kerámia tanfolyamon formába öntjükkürt elképzeléseinket akár merészen, akár hagyományt tisztelve, ötvözve a színek csodálatos kavalkádjával, melyet a festés, mázazás során nyerünk. Barátságos környezetben, élő műhelyben tanulhatnak a hozzánk ellátogató felnőttek és gyerekek. Az ősi marokedénytől, a felépített edényen keresztül, egészen a korongozásig jutunk el. Különböző mázazási és égetési technikákkal ismerkedhetünk meg. (bronzkori gödörégetés, raku ősi japán égetés.)

Kézi Rongyszőnyeg Bt

Kézi Rongyszőnyeg Bt

Kézi rongyszőnyeg, úgy ahogy te szeretnéd! Az általunk készített kézi rongyszőnyeg ugyanolyan technológiával készül, Mint a több 100 évvel ezelőttiek. Éveken keresztül csak az alapanyagok változtak, de az eredeti technika változatlan maradt. Ápolva a hagyományokat, de szem előtt tartva a modern stílust, készűl műhelyünkben régi szövőgépeken a rongy illetve gyapjúszőnyeg, falvédő és párna.

Kézműves ékszerek - Tafota Díszmagyar Kft.

Kézműves ékszerek - Tafota Díszmagyar Kft.

Webáruházunk egy kis kézművesekből és iparművészekből álló csoport, ahol Debrecen és környékén élő készítőket igyekszünk egy lapon tömöríteni, termékeinket magas szellemi és minőségi munka jellemzi elérhető árakon. Ékszerein ezüstből, ezüstözötten, fából, bőrből és legkülönfélébb gyöngyökből készül.

Kézműves öltöztetős babák

Kézműves öltöztetős babák

Ha szeretnéd meglepni gyermeked egy igazán egyedi, vidám kis játékfigurával, vagy csak különleges hangulatot varázsolnál szobájába, akkor látogass el oldalamra, ahol saját kezűleg készített termékeim színes palettájáról válogathatsz! Játékaimat minőségi anyagokból, gondos kézi munkával készítem műhelyemben, ezért moshatóak és tartósak. A termékekhez 100% mosolygaranciát biztosítok. Ez a garancia egy boldog, mosolygós kisgyermeket jelent, akit éveken át hűségesen elkísér az ajándékba kapott állatka vagy kézműves öltöztetős baba.

Hirdetés
Kézműves termékek

Kézműves termékek

Újrahasznosított és kézműves termékekből nálunk nincs hiány. Ön is úgy éli az életét, hogy odafigyel arra, hogy milyen árut vásárol, környezettudatosság szempontjából? Ha igen, akkor biztos kedvet kap majd ahhoz, hogy ellátogat webáruházunkba, ahol újrahasznosított termékeket varázsolunk újjá. Kézműves termékkel is találkozhat, melyek nagy örömöt tudnak okozni a szürke hétköznapokban. Látogasson el hozzánk, hisz ma már keresnünk kell a környezetbarát megoldásokat, a kézműves termékeket, az újrahasznosítási eljárásokat, melyekkel nagyszerű megoldásokkal lehetünk gazdagabbak.

Kézműves termékek webáruháza

Kézműves termékek webáruháza

Ez a webáruház más, mint a többi. Egy kedves kis kuckó, ahol kedvedre válogathatsz különböző kizárólag hazai készítőktől származó kézműves termékek, kézi készítésű egyedi ékszerek és más ajándéknak valók között. Kínálunk: ezüstözött, tűzzománc, féldrágakő ékszereket, kézműves ajándéktárgyakat, biotermékeket. Gyere, nézz be hozzánk!

Kézműves termékek, alapanyagok boltja

Kézműves termékek, alapanyagok boltja

Webáruháznkban és boltunkban az alábbi termékek közül válogathat: - kézmûves alapanyagok, - könyvek, - szerszámok, - régi népi játékok, - kézmûves ajándékok, dísztárgyak, használati eszközök, - kézmûves édességek.

Kézművestanya

Kézművestanya

Népi mesterségek (agyagozás, bőrözés, gyöngyözés, kosárfonás, szövés) oktatása gyermekeknek és felnőtteknek kézműves táborban. A Kézművestanyát a Tanyavilág Kulturális Egyesület működteti. Tevékenységünk kora tavasztól késő őszig tart. Nyáron kézműves alkotótáborokat, napközis foglalkoztatót szervezünk.

Hirdetés
Király Ágnes bútorvirágozó

Király Ágnes bútorvirágozó

Munkáinkkal, a hagyományos népi és az ősi szimbólumok gyógyító-építő erejével szeretnénk elhozni a mindennapokba a múlt üzenetét, hogy tartalmasabb, szervesebb jelent teremthessünk. Tárgyaink és motívumaink nem csak a 18-20. századi népi hagyományokból, de alkalmanként a feledésbe merült régészeti kultúrák műveltségéből és a (keleti) szakralitás talajából is táplálkoznak. Jelenleg leginkább háromszéki motívumokkal találkozhatnak oldalunkon, de időnként más tájegységek virágformáit is alkalmazzuk, sőt itt-ott néhány honfoglalás kori, szkíta és a spirituális hagyományok mintakincse ihlette darabra is bukkanhatnak a kedves Látogatók. Különféle hagyományőrző rendezvényeken és kézműves vásárokon személyesen is találkozhatnak munkáinkkal, elérhetőségeinken keresztül pedig szeretettel várjuk véleményüket, egyéni elképzeléseiket.

Királyné Michel Szilvia üvegfestő

Királyné Michel Szilvia üvegfestő

2003-ban láttam először egy üvegre készült festményt és szerelem lett az első pillantásra. Először csak matricafestéssel és a decoupage technikával próbálkoztam. Majd ezekre hamar ráunván, vettem a bátorságot és belevágtam az üvegfestésbe. Sajnos az akkoriban kapható könyvek az alapokon kívül nem sokat árultak el technikákról. Ezért mindent magamnak, a magam kárán kellett kikísérletezni. Mániákus újító vagyok. Így az üvegfestés területén is. Nem a már megszokott, jól bevált technikát gyakorlom, hanem igyekszem újabb technikákat keresni, kifejleszteni. Így fejlesztettem ki a könyvek által lehetetlennek mondott kontúrnélküli és a többrétegű festést. De szívesen festek egy rétegben, kontúrral, tiffany stílusban is. Nincs kialakult stílusom. Mint ahogy a zenében sem egy-egy együttest vagy stílust szeretek, hanem bizonyos számok válnak a kedvenceimmé, így vagyok a festéssel is. "Mindenevő vagyok". Ezért is jellemző a képeimre a sokszínűség. Még nem adtam fel azt a vágyam, hogy az üvegműves mesterséget kitanuljam. Terveim közt szerepel a szakma államilag is elismert elsajátítása. Addig pedig maradok "hobbifestő".

Kiss István fafaragó

Kiss István fafaragó

A véletlen hozta utamba a fafaragást. Próbálkoztam. Tetszett. Az első munkám hallatlan örömmel töltött el, de minden más volt mint eddig. Az agyagot, viaszt a mintázásnál visszatehetem a kész munkához, a fa nem pótolható anyagszerűen. Nagyobb figyelmet, fegyelmet igényel. Először egy kölcsön vésővel és késsel készítetem a faragást. Szerszámokat gyűjtöttem, készültem. 2000 nyarán jött el az ideje annak hogy újra kezembe vettem a vésőt, a faragás megnyugtatott, száguldott az idő, a forgácsok repültek, sorban születtek az alkotások. Hályogkovács módjára tettem a dolgomat, de nem ismertem a fa természetét. Szülőföldemen a fa szekérnek, bölcsőnek vagy koporsónak kellett. Meg szerszámnyélnek. A jól faragott kasza, villa nyélnek ma is nagy becsülete van arra felé. A forgács illata semmihez nem hasonlítható. Utolsó üdvözletét küldi a hárs virág, mielőtt a lakk, viasz megfojtaná, hogy már a szemet gyönyörködtesse a szép faragás. A tölgy, a bükk repülő forgácsa a biblia üzenetét hordja, a názáreti ács a mi kezünkkel építi újra álmait, lelkünk házát, hogy otthont találjon benne a Gyermek. A házak kőből, betonból épülnek ma már. Tehát be kell vinni abba a fát. Faragásokkal díszíteni az otthonokat régi szokása népünknek. Az én hivatásom talán az, hogy olyan képeket készítsek, melyben örömüket lelik az emberek.

Kovács Szabolcs bútorfestő népi iparművész

Kovács Szabolcs bútorfestő népi iparművész

A Kovács család egy mezőkövesdi népművész család . Kovács András asztalosmester, bútorfestő népi iparművész, a népművészet Mestere, felesége, Pannika néni hímző, tojásfestő népi iparművész. Szabolcs fiuk bútorfestő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere. A bútorfestésnek 250 éves hagyománya van a Matyóföldön . A festett bútorok egyedi méretben és a kívánt színben megrendelhetők, igény szerinti kézihímzett matyó lakástextil kiegészítőkkel.

Kovácsné Drajkó Piroska Szalmavilág

Kovácsné Drajkó Piroska Szalmavilág

Elsődleges és legfőbb célom az volt, hogy oldalam gyönyörködtesen, megismertesen a magyar kultúra régi kincseivel, és ajándékötletekkel szolgáljon, vásárlásra buzdítson. Én egy olyan szakmát vettem a kezembe néhány évvel ezelőtt, egy csodálatos könyv segítségével, amely egyre inkább az elfeledett mesterségek kategóriájába tartozik. Megszerettem a szalmát,mint csodálatos dísztárgyak készítésének alapanyagát, és felfedezve kreativitásomat, a mai napig arra törekszem, hogy különleges és egyedi dolgokat állítsak elő belőle. Mindezt persze a népművészet keretein belül maradva.

Kovácsoltvas termékek

Kovácsoltvas termékek

Kovács János ügyvezető vagyok, 1972 óta kisiparosként, majd 1992-től társas vállalkozóként dolgozom családi vállalkozásunkban. Az eltelt időben több ezer megrendelést teljesítettem az ügyfelek legnagyobb megelégedésére. KFT-nk főbb tevékenységi köre: - Kovácsoltvas kapuk - Kovácsoltvas kerítések - Kovácsoltvas bútorok - Kovácsoltvas lakberendezési tárgyak - Mezőgazdasági eszközök gyártása, javítása - Lakatosipari szakmunkák - Lakatosipari díszmű termékek forgalmazása - Kapuautomatikák kis- és nagykereskedelme - Iparcikk, vasáruk kis- és nagykereskedelme - Egyéb javítások ( kazán, stb.) Versenyképes árainkal, minőségi szolgáltatással várjuk merendeléseiket. Reméljük Önt is hamarosan elégedett partnereink között üdvözölhetjük.

Kozma Romulus Tibor Cipőkészítő

Kozma Romulus Tibor Cipőkészítő

Mesterségem fortélyai és trükkjei négyezer éve formálódnak, finomodnak, hiszen már Egyiptomban is megbecsült szakmának számított a cipőkészítés. Édesapám és a nagyapám is hagyományos, kézzel varrott cipők készítésével foglalkoztak. Én ebben a környezetben nevelkedve tanultam meg a szakma alapvető fogásait, a cipészmesterség szeretetét. Feladatomnak tartom, hogy a hagyományok figyelembevételével új modelleket tervezve, a megfelelő anyagok kiválasztásával, a tradícionális, kézzel varrott technológiával a cipőkészítést művészi rangra emeljem.

Könyvné Szabó Éva bőrműves népi iparművész

Könyvné Szabó Éva bőrműves népi iparművész

Munkáimmal törekszem a gazdag honfoglalás-kori magyar motívumvilág felhasználásával a mai kor igényeinek megfelelő, nő-férfi táskák, övtáskák, mappák, borítok, protokoll tárgyak készítésére. Hiszem, hogy mindaz a forma és jelképgazdagság, amit őseink ránk hagytak, a mai kor viselet és diszítő kultúráját is gazdagítják. Törekszem arra, hogy a fűzések, fonások, szironyozások harmonikus alkalmazása a bőrtárgyakon, ne csak önálló díszítés, hanem egyben hagyományőrzés legyen.

Tuti menü