Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműves - Népi mesterek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kézműves - Népi mesterek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kezmuves.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 204 db
(c) Halasi Csipke

(c) Halasi Csipke

1902 decemberében a Magyar Iparművészeti Társulat karácsonyi kiállításán mutatta be Dékáni Árpád, az azóta világhírűvé vált halasi csipkék első darabjait. 'Halasi magyar csipkék, cérna és selyemből. Rózsás, szarvasos, bimbós, címeres, leveles, szőlős, virágos, lukacsos, hattyús, tubarózsás stb. mintával. Az 'eredeti magyaros mintákkal, eredeti új technikával' készült halasi csipke ettől az időponttól kezdve a magyar iparművészet szerves részévé vált, s a halasi csipkeműhely egyike azon kevés, a századforduló táján alakult műhelynek, mely -sokszor nagy nehézségek közepette, de - a mai napig is működik.

A Magyar kézművesség kincstára

A Magyar kézművesség kincstára

Immár bolt nélkül, erre a honlapra gyűjtjük össze az általunk elérhető népi iparművészek zsűrizett munkáit, és más magyar értékeket, melyeket szívből ajánlunk minden kedves látogatónknak. Oldalunk megetkintésével, vásárlásával a magyar népművészek hagyományőrző tevékenységét, magyar értékeink megmaradását támogatja.

A Magyar Kézművességért Alapítvány

A Magyar Kézművességért Alapítvány

Alapítványunk a természetes anyagokat felhasználó népművészeti vagy iparművészeti jellegű egyedi termékeket előállító művészi kézművesekkel, kihalófélben lévő szakmák, mesterségek képviselőivel foglalkozik.

Ábrahám Lajos Aranykoszorús díszkovács mester

Ábrahám Lajos Aranykoszorús díszkovács mester

Egyedi, kézzel készített kovácsoltvas termékek Ábrahám Lajos Aranykoszorús díszkovács mester keze alól. Termékeink közt megtalálhatóak kisebb tárgyak, mint a kovácsoltvas gyertyatartók, hőmérők, lámpák, virágtartók, bortartók. Vállalunk nagyobb munkákat, kerítések, kapuk, korlátok, ablakrácsok gyártását egyedi igények szerint.

Albert Attila fazekas

Albert Attila fazekas

Az Albert Kerámia Bt. Magyarország egyik legjelentősebb fazekas-központjában, Magyarszombatfa községben végzi tevékenységét. A Velemér folyó völgyében elterülő településen az ősi mesterség múltja egészen a XIII. századig nyúlik vissza, és apáról fiúra szállt egészen napjainkig. Az Albert családban is immáron három generáción át művelik a fazekasmesterséget. Közel száz éve kezdte Albert Jenő, akitől fia Attila, tőle pedig az ifj. Albert Attila vette át a szakma fortélyait. Az idősebb Albert Attila több évtizedes magánvállalkozását - 2000 áprilisában - az Albert Kerámia Betéti Társaság váltotta fel.

Andrási házaspár mézeskalács készítők

Andrási házaspár mézeskalács készítők

Andrási Mihály és Andrásiné Peszeki Ágnes Mézeskalács készítők. Kis műhelyünk 1988-óta működik Karcagon,főbb profilunk a mézespuszedli és mogyoróscsók gyártás,illetve exkluzív köszönő illetve egyedi mézeskalács ajándékok készítése vállalatok részére,esküvőre ,keresztelőre,jótékonysági bálokra.Termékein saját recept alapján a HACCP rendszer előírásainak megfelelően készülnek.

Andréka Gábor és Andrik István hangszerész mesterek

Andréka Gábor és Andrik István hangszerész mesterek

1982. áprilisában Andrik István rézfúvós, és Andréka Gábor fafúvós hangszerész mesterek, önálló iparosok, elindították közös vállalkozásukat. A két név hasonlatossága csábított a szójátékra, így lett a cég neve And &And Fúvós Hangszer Kft. A műhely az első tíz évben a hangszerek javításával segítette a zenélni tanulókat és a muzsikusokat. A rendszerváltozás után megszűnt a külkereskedés monopóliuma, vállalkozásunk kibővült a kereskedéssel. Hónapról hónapra gyarapodik a választék. Az igényekkel naponta szembesülve kell megtalálni a különböző tudásszinteknek és pénztárcáknak megfelelő zeneszerszámokat.

Antalicz János kőfaragó mester

Antalicz János kőfaragó mester

Antalicz János vagyok, tradícionális kőfaragó családból származom és 1992-ben szereztem kőfaragó szakképesítést. Azóta folyamatosan a szakmában dolgozom itthon és külföldön egyaránt. Az évek folyamán más építőipari és díszítőművészeti iparágakban is szaktudást és tapasztalatot szereztem: kőszobrászat, épületszobrászat, műkő, hidegburkolás. Munkáim közül sokat megtalál honlapomon.

Antalné Tankó Mária gyűjtő

Antalné Tankó Mária gyűjtő

Az írott tojások gyűjtését 1990-ben kezdtem, többnyire a Gyimesbükkhöz tartozó patakokon (patakvölgyekben), mert itt mindenkit ismertem. Később felkerestem a gyimesközéploki és -felsőloki rokonaimat, ismerőseimet is, hogy a gyűjtemény minél gazdagabb legyen. Előbb magukat a tojásokat gyűjtöttem, de ezek nagy helyet foglaltak, törékenyek voltak és nyáron a meleg hatására egy részük menthetetlenül szétrepedt, így el kellett dobnom őket. Ekkor kezdtem a mintákat egy füzetbe rajzolni, sorszámozva, mindeniknek az elnevezésével, egy más füzetbe pedig a tojásírók nevét, lakhelyét, életkorukat és a gyűjtés évét jegyeztem be. A mintás füzetet a múzeum látogatói kézbe vehették és átnézhették, sőt húsvét táján magam is, mások is ebből válogattuk a nekünk tetsző mintákat

Hirdetés
Aranyvirágcserép kreatív, kézműves és hobbi bolt

Aranyvirágcserép kreatív, kézműves és hobbi bolt

Az Arany Virágcserép Kézműves Boltot - hosszú kutató munkát követően - 2004. októberében nyitottam meg. A kezdetektől fogva célkitűzésem volt nívós, egyedi, magyar kézműves termékek forgalmazása, a hagyományőrzés, valamint a kézműves fortélyok elsajátításához nélkülözhetetlen alapanyagok, szakirodalmak forgalmazása, népszerűsítése. 2005. év "Legígéretesebb Fiatal Vállalkozója"-ként a továbblépést kézműves tanfolyamok szervezésében, lebonyolításában láttam. Jelenleg számos kreativitást fejlesztő technika elsajátítására van lehetőség a boltban, egész évben.

Arrabona Kovács Kft.

Arrabona Kovács Kft.

Kovácsoltvas kerítések, korlátok és minden vasból készíthető eszközök készítését vállaljuk kedvező áron Győrben. Mángorolt termékek és kiegészítők értékesítése. Ingyenes helyszíni felmérés Győrben és annak 50km-es körzetében. Legújabb szolgáltatásunk virtuális grafikával elkészített fényképes látványterv, így már előre látja az eredményt.

Art SCSK: Varázslatos festett bútorok

Art SCSK: Varázslatos festett bútorok

Varázslatos festett bútorok, a magyar kincsestár csodálatos motívumaival: - Árgyélus kismadaras, életfás, forgórózsás, csodaszarvasos...Tulipános láda - Szakrális ládák: férfierő ládák, női termékenység ládák, festett bútorok a jólét-bőség motívumaival, szerelemládák, családvédő, bajelhárító napvirágos motívumokkal... - A ládák belsejébe lélekfák, illetve évszám, monogram... is kérhető! - Festett egyedi gyermekbútorok, festett népi bútorok rendelhetőek - Esküvőre, évfordulóra, születésnapra, ajándékként....

Bábos Dorka mézeskalács készítő

Bábos Dorka mézeskalács készítő

Munkánkat örömmel és szeretettel végezzük, ami reményeink szerint portékáinkon is megjelenik. Újra és újra megtapasztaljuk, hogy vásárlóink mézeskalácsaink láttán lelkesednek és elmosolyodnak. Az önök elismerése és öröme inspirál bennünnket.

Báling Lászlóné tojásfestő Népi iparművész

Báling Lászlóné tojásfestő Népi iparművész

Tojásfestő népi iparművész. Csuhé,-szalma tárgykészítő, szövés, és a felsorolt szakokon oktatás. Népi játszóház vezetés természetes alapanyagokkal az ország bármely területén. Hímes tojás egyszínű, batikolt (két színben ), metszett (amely két színből áll, és a szín egy része vissza van marva ecettel). Tojásíró forgalmazása, amely alkalmas hideg és forró írástechnikára.

Balog Gáborné játékkészítő

Balog Gáborné játékkészítő

A mesepárnák felidézik az elmúlt évszázadok embereinek a szeretetbe,a csodába és az igazságba vetett hitét. Ezek a mesék még most is élnek és átformálódnak mindennapjaink történéseit idéző csodás illatú és ízű mézeskalácsokká. Ezért fordulhat elő, hogy felnőttként úgy emlékezünk vissza a nagymamákra, hogy mézeskalács illatú volt a homlokuk, és a párnájukra varrott udvari bolond vigyázta az álmukat. Fogadják szeretettel mézeskalács illatú álmaimat és tűvel írott meséimet!

Balogh Ildikó tojásfestő Népi Iparművész

Balogh Ildikó tojásfestő Népi Iparművész

Családi hagyomány továbbépítésével kezdte munkáit, egyszínű viaszolt tojásokra alkalmaz somogyi, zalai, tolnai, baranyai, erdélyi, felvidéki motívumokat. A Népi Iparművészeti Tanácsnál zsűríztetett hímeseivel a hagyományok megőrzésére és újítására törekszik. Tevékenysége: mesterségbemutatók, gyermekek és felmőttek tanítása. Munkái elismeréseként Népi Iparművész címet szerzett. A tojásírásban találta meg nyugalma egyik forrását.

Barakonyi István népi iparművész

Barakonyi István népi iparművész

Fazekasmester, keramikus, aki több mint 20 éve foglalkozik szenvedélyével, a fazekassággal. Ez idő alatt elnyerte a Gránátalma-díjat és a népi iparművész elismerést is. Kerámiáit népi motívumokkal díszíti, melyek nem csak dísz-, de használati tárgyként is kiválóan funkcionálnak. Magastűzű ólommentes mázat használ, így tökéletesen megfelelnek a kerámiák a mindennapok használata során támasztott igényeknek. Termékei között megtalálhatóak a tálak, tányérok, sütő-főző edények, tárolóedények, bögrék és egyéb kiegészítők.

Tuti menü